Tiryaki Board

Tam Versiyon: Güllaç (6 Kişilik)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Güllaç (6 Kişilik)

Gereken Malzemeler:

    100 gram güllaç
    750 gram süt
    150 gram toz şeker
    100 gram ceviz veya fındık (file veya kırılmış)
    5 gram gül suyu
    Çilek veya nar (Üzerine dekor için)

Güllaç (6 Kişilik) Tarifi:

Süte şekeri ilave ederek, orta derecede ısıtın, ocaktan alın, ve içine gülsuyunu ilave edin. Yayvan bir tepside güllaç yapraklarını bu sıvı ile ıslatın ve başka bir tepsiye 6 güllaç yaprağı dizin. Sonra araya ceviz veya file fındığı serpiştirin ve 6 yaprak daha ıslatarak üzerine dizin. Başka bir tepsiyle üstünü kapatın ve yaklaşık 1 saat dinlendirin. Güllaç dinlendikten sonra üstüne nar veya çilek koyarak süsleyip kare dilimler hâlinde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Smileys-2