02-12-2025, 03:03 PM
Güllaç (6 Kişilik)
Gereken Malzemeler:
100 gram güllaç
750 gram süt
150 gram toz şeker
100 gram ceviz veya fındık (file veya kırılmış)
5 gram gül suyu
Çilek veya nar (Üzerine dekor için)
Güllaç (6 Kişilik) Tarifi:
Süte şekeri ilave ederek, orta derecede ısıtın, ocaktan alın, ve içine gülsuyunu ilave edin. Yayvan bir tepside güllaç yapraklarını bu sıvı ile ıslatın ve başka bir tepsiye 6 güllaç yaprağı dizin. Sonra araya ceviz veya file fındığı serpiştirin ve 6 yaprak daha ıslatarak üzerine dizin. Başka bir tepsiyle üstünü kapatın ve yaklaşık 1 saat dinlendirin. Güllaç dinlendikten sonra üstüne nar veya çilek koyarak süsleyip kare dilimler hâlinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Gereken Malzemeler:
100 gram güllaç
750 gram süt
150 gram toz şeker
100 gram ceviz veya fındık (file veya kırılmış)
5 gram gül suyu
Çilek veya nar (Üzerine dekor için)
Güllaç (6 Kişilik) Tarifi:
Süte şekeri ilave ederek, orta derecede ısıtın, ocaktan alın, ve içine gülsuyunu ilave edin. Yayvan bir tepside güllaç yapraklarını bu sıvı ile ıslatın ve başka bir tepsiye 6 güllaç yaprağı dizin. Sonra araya ceviz veya file fındığı serpiştirin ve 6 yaprak daha ıslatarak üzerine dizin. Başka bir tepsiyle üstünü kapatın ve yaklaşık 1 saat dinlendirin. Güllaç dinlendikten sonra üstüne nar veya çilek koyarak süsleyip kare dilimler hâlinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
