Tiryaki Board

Tam Versiyon: Patates Yatağında Köfte
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Patates Yatağında Köfte

Malzemeleri:

    300 gr. Kıyma
    1 küçük soğan
    2 dilim ekmek içi
    4 büyük patates
    Tuz, karabiber, kimyon
    4-5 dal maydanoz
    1 su bardağı domates suyu
    2 kaşık zeytinyağı
    2 diş sarımsak
    100gr. kaşar peyniri
    Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Köfteyi hazırlamak için soğan soyup rendelenir. Suyu sıkılıp süzülür. Ekmek içi, su ile ıslatılıp onun da suyu sıkılır. Bir tabakta kıyma, ufalanmış ekmek içi, soğan, maydanoz, tuz ve baharatlar ilave edilip karışım yoğrulur.

Kıymadan küçük parçalar alınıp yuvarlanılır ve kızgın yağda kızartılır. Köftenin fazla yağını çekmesi için altına kağıt havlu koyulabilir. Domates suyu, iki kaşık zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak ile karıştırılır.

Patatesler yıkanıp kabukları ile beraber haşlanır. Kabukları soyulup enine ikiye kesilir. Bir kaşık yardımıyla içi çukurlaştırılan bu patatesler, fırın tepsisine yerleştirilir. Köfteler, patateslerin üzerine pay edilerek, üzerine domates sosu gezdirilir ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Önceden ısıtılan 180 derecedeki fırında peynirler kızarana kadar pişirilir. Bu yemek, sıcak servis yapılır.