Rasit Tunca - Tiryaki Board

Tam Versiyon: Yemek Sözlügü G - H İle Başlayan
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
G
****


Gato --> Pastaların pandispanyasına verilen addır.

Göz göz olmak --> Muhallebi, pilav gibi yemeklerin suyunu çektikten
sonra üzerinde oluşan küçük oyuklara denir.

Gratine Etmek --> Genellikle gratine edilecek yemeğin üzerindeki sosa
rendelenmiş peynir serpilerek fırın ızgarasında kızartılması işlemidir.


H
****


Harç --> Kullanılan Gereçlerin doğranarak karıştırılması.

Hareng --> Ringa balığı türünden bir balık.

Haşlamak --> Sebze, et veya balığı suda kaynatarak pişirmek ya da
sebzeleri daha önce kaynatılmış ve ocaktan alınmış su içine atıp, birkaç
dakika beklettikten sonra çıkarmak.

Hint Biberi (Nuskat) --> Siyah, ceviz büyüklüğündeki biber.

Hollandez sos --> Yumurta sarısı, tereyağı ve limon suyuyla yapılan
sıcak sos.
:opucuk-1: