09-25-2018, 05:47 AM
C
****
Cereal (sereal) --> Tahıl; tahıl ekmeği (çavdar, yulaf ekmeği).
Cincer (İng. Ginger) --> Aromatik ve acı olan bir Asya bitkisi.
Cizleme --> Özellikle Bolu yöresinde yapılan büyük ve kalın krep
Ç
****
Çektirme --> Bir sıvıyı kaynatarak azaltıp sıvının özünü bırakma.
Çentmek --> Sebze yada meyvaları bıçakla dikine her yönde kesikler
yaparak minik minik doğramak.
Çevirmek --> Havuç, patates gibi sebzeleri aynı boyda kesip yontarak
düzgün ve süslü şekil verme usulüne denir.
Çeşni --> Yemeklerde farklı tatlar elde etmek için kullanılan çeşitli
baharatlara denir.
Çimlendirilmiş --> Toprağa ekilmiş bitki ve tahıl tohumlarının filiz vermesi,
çimlenmesi. Saksıda çimlendirilen bu bitki ve tohumlar salatalara ayrı bir
lezzet katar.
Çips --> Bol yağda çok ince kesilip kızartılmış yaprak patates.
Çuşka biber --> Küçük kırmızı biberlere verilen isim.
:23:
****
Cereal (sereal) --> Tahıl; tahıl ekmeği (çavdar, yulaf ekmeği).
Cincer (İng. Ginger) --> Aromatik ve acı olan bir Asya bitkisi.
Cizleme --> Özellikle Bolu yöresinde yapılan büyük ve kalın krep
Ç
****
Çektirme --> Bir sıvıyı kaynatarak azaltıp sıvının özünü bırakma.
Çentmek --> Sebze yada meyvaları bıçakla dikine her yönde kesikler
yaparak minik minik doğramak.
Çevirmek --> Havuç, patates gibi sebzeleri aynı boyda kesip yontarak
düzgün ve süslü şekil verme usulüne denir.
Çeşni --> Yemeklerde farklı tatlar elde etmek için kullanılan çeşitli
baharatlara denir.
Çimlendirilmiş --> Toprağa ekilmiş bitki ve tahıl tohumlarının filiz vermesi,
çimlenmesi. Saksıda çimlendirilen bu bitki ve tohumlar salatalara ayrı bir
lezzet katar.
Çips --> Bol yağda çok ince kesilip kızartılmış yaprak patates.
Çuşka biber --> Küçük kırmızı biberlere verilen isim.
:23: