09-25-2018, 11:50 AM
Hamur:
1/2 kap yogurt
1/2 kap cicek yagi
125 gr tuzsuz tereyag, oda sicakliginda
3/4 kap pudra sekeri
1 tk kabartma tozu
2 3/4 kap (350 gr) un
Harci:
4 adet yesil eksi elma, kabuklari soyulmus, rendelenmis
4 yk toz seker
1 tk vanilya
1 tk tarcin
1/3 kap ceviz, kucuk parcalar halinde
23 cm (9 inch) tart kabi, yaglanmis
Tum hamur malzemelerini buyuk bir tasin icinde yogurun. Hamurun yarisini plastik ile sarin, 45 dakika buzlukta bekletin.
Hamurun diger yarisini, yuvarlak tart kabina avucunuz ile bastirarak muntazam bir sekilde, kabin kenarlarini da ortecek sekilde yayin (resim). Tum harc malzemelerini bir kabin icinde karisitirin ve hamurun uzerine esit sekilde yayin. Buzluktan cikardiginiz hamuru rendeleyin, bastirmadan alin, ezilmesin, elmalarin uzerine yayin.
Onceden isitilmis 375 F firinin orta rafinda 40 dakika kadar pisirin. Firindan cikar cikmaz uzerine pudra sekerini serpin. Sogutmadan dilimleyin, uzerine dondurma koyarak ikram edin.
Afiyet Olsun