Tunca-Forum

Full Version: Tereyağlı Mantarlı Sos(4 Kişilik)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Malzeme:

1 adet kuru soğan
1 diş sarmısak
5 kahve fincanı kaşığı un
1 çorba kaşığı krema
100 gram mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
tuz
karabiber
zencefil


Yapılışı:

Soğanı çok ince doğrayın. Sarmısağı soyun ve dövün. Mantarları da
küçük parçalar halinde doğrayın.

Bir kapta tereyağını eritin ve unu ilave edip kavurun. Soğanı ve
sarmısağı ilave edip soğanlar yumuşayana kadar karıştırın. Mantarları
ilave edin ve 1 dakika kadar karıştırarak kavurun. Bilahare suyu,
sonra kremayı ilave edip karıştırın. Kenara alıp dinlenmeye bırakın.

Bu sosun diğer bir adı da "Kardinal Sos"tur ve beyaz etli balıklar için
tavsiye olunur. İki değişik tarzda kullanılabilir.

1. Balık fileto, şiş veya ızgaranın yanında haşlanmış patatesle birlikte
sos olarak.

2. Güveçte veya fırın tepsisinde, balık filetolarla birlikte pişirilerek.

Afiyet Olsun!!