Tiryaki Board
Telmakşi - Baskı Önizleme

+- Tiryaki Board (https://www.tiryakiboard.com)
+-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://www.tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://www.tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=229)
+---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://www.tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=240)
+---- Konu Başlığı: Telmakşi (/showthread.php?tid=15412)



Telmakşi - RasitTunca - 06-24-2022


Malzemeler:

- 1 kg. kabak,
- 400 gr. kıyma,
- 2 adet sivri biber,
- 1 orta boy domates,
- 1 orta boy soğan,
- 2 yemek kaşığı salça,
- Yarım demet maydanoz,
- Karabiber, kırmrzıbiber, tuz,
- Sarmısak,
- Yoğurt,
- Sıvıyağ.

Yapılışı:

Kabaklar yıkandıkdan sonra kazınarak ortadan ikiye bölünüp, dolma gibi oyulur.
Sırası ile soğan, kıyma, sivribiber, domates kavrulur. Maydanoz ve baharatlar
eklenir. Oyulmuş kabaklar yağda kızartılır ve içlerine kavrulan kıyma doldurularak
tencereye dizilir. Salçalı su (fazla olmamak kaydıyla) eklenir. Hafif ateşte 15 dakika
pişirilir. Sarmısaklı yoğurtla servis yapılır.

Afiyet Olsun!!