Şehriyeli Biber Dolması - Printable Version +- Tunca-Forum (https://tiryakiboard.com) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=240) +---- Thread: Şehriyeli Biber Dolması (/showthread.php?tid=15416) |
Şehriyeli Biber Dolması - RasitTunca - 06-25-2022 Malzemeler: - ½ kg dolmalık biber, - 350 gr orta yağlı kıyma, - 2 kahve fincanı arpa şehriye, - 2 adet kuru soğan, - 1 yemek kaşığı salça, - ½ demet maydanoz, - 2 adet domates, - 3 yemek kaşığı margarin, - ½ çay kaşığı karabiber, - ½ çay kaşığı yenibahar, - Yeteri kadar tuz. Yapılışı: Dolma biberlerin sap kısımlarını bıçakla kısaltıp, üst kısımlarını dolma biberlere kapak olacak şekilde komple ayırın. Çekirdeklerini temizleyip yıkadığınız biberlerin içlerini tuzlayın. Büyük bir kapta kıyma, ince doğranmış soğan, salça, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş domates, margarin ve arpa şehriyeyi karıştırın. Karabiber ve yeni baharı da kattıktan sonra harmanlayarak yoğurun. Dolma biberlerin içlerini bu harçla fazla sıkı olmayacak şekilde doldurun. Üzerlerine birer domates halkası ve kestiğiniz biber saplarını yerleştirip ağzını kapatın. Yayvan bir tencereye yerleştirin. 1 su bardağı kaynar su ilave edip, ağır ateşte 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun!! |