pazi sarmasi - Printable Version +- Tunca-Forum (https://tiryakiboard.com) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=240) +---- Thread: pazi sarmasi (/showthread.php?tid=15418) |
pazi sarmasi - RasitTunca - 06-25-2022 Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 8 Malzemeler 1 Kilo pazı yaprağı 1 Adet soğan Yarım su bardağı bulgur 300 gr kıyma 1 Çorba kaşığı salça Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 2 Çorba kaşığı margarin Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon Hazırlanışı Ön hazırlık olarak bulgurlara sıcak su dökün ve ağzını kapatıp, bulgurların şişmesini sağlayın. Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp, 1-2 dakika bekletin ve çıkarın. Suyunu süzün. Soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda hafifçe pembeleştirin. Büyükçe bir kap içine küçük doğranmış soğanı, kıymayı, bulguru, salçayı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve kimyonu ekleyip yoğurun. Pazı yapraklarına bu malzemeyi yerleştirip, sarın ve tencereye aralıksız dizin. Pazı sarmalarının üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyin. Porselen bir tabağı ters çevirip, sarmaların üzerine kapatın. Tencerenin ağzını örtüp kısık ateşte pişirin. Arzuya göre yoğurt ile birlikte servis yapın. Afiyet Olsun!! |