![]() |
Yemek Sözlügü I - J İle Başlayan - Baskı Önizleme +- Tiryaki Board (https://tiryakiboard.com) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=240) +---- Konu Başlığı: Yemek Sözlügü I - J İle Başlayan (/showthread.php?tid=3705) |
Yemek Sözlügü I - J İle Başlayan - RasitTunca - 09-25-2018 I
**** Islatmak --> Zor pişen kuru baklagillerin pişirme sürelerini kısaltmak için önceden su içinde bekletilmesi. J **** Jambon --> Domuz, tavuk, hindi ya da dana etinden, tuzlanarak, dumanlanarak veya başka yöntemle hazırlanan soğuk bud. Dilimlenerek servis edilir. Jelatin --> Toz yada tabaka halinde satılan bir kıvam verici. Jenuaz (Fr. Genoise) --> 8 yumurta, 250 gr şeker ve 250 gr undan oluşan pandispanya.. Jü (Fr. Jus) --> Pişerken, etten veya tavuktan, pişme kabına akarak sertleşen (sük) yemek suyunun sulandırılmasıyla elde edilen sulu, kahverengi sos; et fırında kızartıldıktan sonra, etin piştiği tepsiye biraz aromatik malzeme ve su konup kısa süre kaynatılır ve sıvı süzgeçten geçirilerek koyulaştırılmadan etin yanında servis edilir. Jüliyen (Fr. Julienne) --> Badem, meyve ve sebzelerin çok ince ve kısa boyda doğranmasına jülyen doğrama denir. Kibrit çöpü şeklinde doğranmak olarak da ifade edilir. Jöleli cila --> Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür. :opucuk-1: |