Hakli Dava Ve Hakli Davanin Silahi-isanin Görevden Azli (Karoglanin 07.09.2013 Vaazi) - Printable Version +- Tunca-Forum (https://tiryakiboard.com) +-- Forum: TASAVVUFİ VAAZLAR DİNİ SOHBETLER (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=9) +--- Forum: Başağaçlı Raşit Tunca - Karoglan Hocanın Tasavvuf Sohbetleri Arşivi (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=209) +---- Forum: 2013 Tasavvuf Sohbetleri Arşivi (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=215) +---- Thread: Hakli Dava Ve Hakli Davanin Silahi-isanin Görevden Azli (Karoglanin 07.09.2013 Vaazi) (/showthread.php?tid=4089) |
Hakli Dava Ve Hakli Davanin Silahi-isanin Görevden Azli (Karoglanin 07.09.2013 Vaazi) - RasitTunca - 10-24-2018 HAKLI DAVAA ve HAKLI DAVAANIN SiLAHI VE iSANIN VEFAT ETTiRiLME GÖREVDEN ALINMA SEBEBi 07. 09. 2013 Cumartesi أَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ , بِسْمِ ﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم وَإِذْ قَالَ ٱللَّهُ يَٰعِيسَى ٱبْنَ مَرْيَمَ ءَأَنتَ قُلْتَ لِلنَّاسِ ٱتَّخِذُونِى وَأُمِّىَ إِلَٰهَيْنِ مِن دُونِ ٱللَّهِ ۖ قَالَ سُبْحَٰنَكَ مَا يَكُونُ لِىٓ أَنْ أَقُولَ مَا لَيْسَ لِى بِحَقٍّ ۚ إِن كُنتُ قُلْتُهُۥ فَقَدْ عَلِمْتَهُۥ ۚ تَعْلَمُ مَا فِى نَفْسِى وَلَآ أَعْلَمُ مَا فِى نَفْسِكَ ۚ إِنَّكَ أَنتَ عَلَّٰمُ ٱلْغُيُوبِ Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmenirrahim Ve iz galallahu ya isabni meryeme e ente gulte linnasi ettehizuni ve ümmiye ilaheyni min dunillahi. Gale(isa):Sübhaneke ma yekunu li en egule ma leyse li bihaggin. in küntü gultühü fegad alimteh. tealemu ma fi nefsi vela ealemu ma fi nefsike. inneke ente allamül guyub.... Sadakallahul aziym. Maide Suresi 116 ... Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmenirrahim Allah Ona Dediki: Ey Meryemin Oglu isa : Sen insanlara siz ikinizin, yani annen ve senin, Allahdan sonra Dünyadaki iki ilah oldugunuzu söyledin. isa cevap verdi: Ne Olup bittigini bilmemekten Seni tenzih ederim.( yani Yüce Allah bütün olan bitenlerden haberdardir ve hepsini bilir. ve Hatta bütün olacaklardanda haberdardir onlarida bilir) Evet hakkim olmayarak söyledim. Fakat onu söylerken ne niyetle ne maksadla söyledgimi sen biliyorsun. Sen benim nefsimde olup bitenleriden biliyorsun( yani cibilliyatim nedir onuda biliyorsun yani sifatimi) ben ise senin nefsini bilemem yani senin zati uluhiyyatini bilemem.( O yüzden Allahu teala kuranda isimlerini zikreder yani sifatlarini bildirir : yani o rahimdir anne gibi merhametli o rahmandir baba gibi şefkatli, yahut tevvaburrahimdir yani hatasindan dönenlere de merhamet edendir. yani hak edenleri cehenneme atar fakat eger onlardan hatasini anlayanlar ve tövbe edenler olursa onlarida azabindan sonra affina mazhar eder ve gafurrahimdir.yani Bilemeyen isalar olmasinlar diye, Allah bize, mümin kullarina iman eden kullarina sifatlarini bilidirir. isa isa ne cevap veriyor ben senin zatini sifatlarini bilemedim. ve ayetin devami yani Yüce Allah bütün olan bitenlerden haberdardir ve hepsini bilir. ve Hatta bütün olacaklardanda haberdardir onlarida bilir. Sadakallahul aziym. Maide Suresi 116 ... Yolculugumuza başliyoruz Peygamberde olsan ruhullahda olsan kelumullahda olsan hatta habiballahda olsan Allahliga soyunmayacaksin. ve isa efendimiz hata edip nefsinden Annesi ve kendisinin Allahdan sonra dünyada gezen ilahlar oldugunu sölyemesi sonucu işde yalniş bir inanişa sebeb olmuş ve hala insanlar isa Allahin ogluve meryem diye inanirlar ve kutsal ruh anne ve baba diye iman ederler. kim sebeb olmuş buna isa efendimizin nefsinden söyledigi bir söz ve rabbimiz onu görevden azlediyor ve insanlar onu carmiha gerip madem alahsin hadi kendini kurtar bakalim bizim şerrimizden diye alay ediyorlar. ve isa efendimiz ne buyururoyor o ayetlerin devaminda Rabbimizin onu vefat ettirdigini ve görevden aldigini ve ve o halkin üzerine gözetici ve ilah olrak sadece rabbimizin kaldigini ve onlara bir hükmü olmadigini bilidiriyor ve böylece peygamberde olsa kimse Allah degildir ve Allah hakkina tecavüz edeni cezalandirir . hic padişah olurda padişahin emrindeki biri ben padişahin adamiyin deyipde birde yamuk yapip insanlara nefsani işler yaparsa o padişahin kulagina gitse onu önüne getiritip ey hadisiz sen niye benim adimla insanlari kandirisin diye hesap sormazmi. ve rabbimiz isayi vefat ettirip katina almiş ve katinda gecen görüşmeyide rabbimiz bizlere ibret olsun diye kuranda bizlere bildirmekde. isa efendimiz ise ne buyuruyor Rabbim ben onu söylerken niyetim senin kudretine ortaklik degildi sen benim nefsimi taniyorsun diyor. bunun aciklmasina gelince Gecen gün dost Tv yi actim bir adam var arapca farsca kürtce din anlatmaya kalkan bir edebsiz var ona rastladim. diyorki: daha kendini islah edememiş insanlar bir de cikip islam anlatiyorlar diyor. onlarin haddinemi düşmüş islami anlatmak diyor. hem birde islami anlatirken kullandiklari malzeme ve silahlar temiz olmayan malzemeler yani mesala hirrszilik mallar gibi falan demeye kalkiyor. Ulen edebsiz izansiz din bilmez edeb bilmez ukela dümbelegi iki arapca farsaca kürtce tekalüm ediyon diye kendini peygambermi zannediyon (BibBiiiiiib Kafa) yarinda cikar ilahlik iddia edersin. o senin lafina gelince. Allah bicak diye bir nesneyi keşfettirmiş ve en azindan herkesin evinde bulunur olmayanlar müstesna ve bir katil yahut bir hirsiz o eve girse ve ev sahibi canini kurtarmak için mutfak bicagini alsa ve o katile saplasa ve ve o katil veya hisrisizi öldürse yaralasa bu adamin davasi hakli davami. kim itiraz edebilir o adam haksizdir diye. gelen hayduttu hisrsizdi katildi, bi defa elin evine izinsiz girmişdi. ve böylece o ev sahinin onu bicaklmasina sebeb oldu ve ve ev sahibi o bicagi belki ekmek kesmeye almişdi fakat yeri geldi başka silah bulamadfi ve aldi bicagi kendini ve ailesini o bicakla savundu. ne oldu şimdi bu bicak pis bicakmi oldu. hakli davasinda o bicagi kullanmayaydida kendi mi gebereydi. ve bu adamin davasina bakan hakim bu adam meşru savunma yapmiş mi diye karar verecek yoksa bu adam katildir diyemi karar ve hüküm verecek. hakli davanda kullanmak için temiz silahin, sözün kar etmiyorsa o zaman tabncan varsa tabncani topun varsa topunu füzen varsa füzeni gazin varsa gazini kullanmak o anki senin ihtiyarina kalmiş meşru savunma degilmidir.o zamn bizler eger eyvah hain herif adami öldürdü cani diyemi bakacaz bu bickla adam öldüren adama yoksa gününü görmüş pis katil yahut pis zinakar yahut pis hirsiz elin mülkünde ne işi vardimi demeleliyiz artik sizin vicadaniniza birakdim. ve Bunu isa efendimizin durumu ile kiyas edersek. isa efendimiz diyorki rabbim ben o sözü söyledim haksizca haddim olmayrak söyledim amma o an elimde kalan bir o silah vardi bende o silahi kullandim diyor . Rabbim sen benim nefsimi bilirsin bende senin herşeyi bildigini bilirim.Amma ben zatini hakkiyla bilememişim. buyuruyor. ve diyorki isa efendimiz sen beni vefat ettirdin ve beni görevden azlettin artik ben onlari yeniden düzeltememde . dilersen sen onlari effedersin dilersende cezalandirirsin. affetmek senin şanina yakişandir. bunun üzerine rabbimiz ayetlerin devaminda bu gün artik dogru sözlülere dogrularin yurdu cennet vardir buyuruyor. ve isa efendimizi cennetlerinden bir cennete aliyor. Ey edebsiz dost tv deki adam biz forumlarimizda evet müzik filim paylaşiriz amma sen onlara hisrsizlik gözünden bakarsan bu davayi anlamyan(BibBiiiiiib Kafa)olursun. isa efendimizide anlamayan(BibBiiiiiib Kafa)olursun. innke ente allemul guyub nedir ne degildir bunuda anlamayan(BibBiiiiiib Kafa)olursun. isa efendimizin yerde gezen iki ilahlar olduklari sözünün manasinida bilmezsin. ve isavi, alman ve avusturyalilarin selam veririken kullandiklari grüßGOT ne demek onuda anlamazsin. ben sana selam verirkken grüßgot dersem Allah seni selamliyor demek. halbuki selami veren ben isem. o zaman nasil oluyorda Allah seni selamliyor diyoruz .cevap verende yine grüßgot der ve bu Allahda seni selamliyor demekdir oda. bu selamlamayi nerden ögrendiler isa efendimizden. ve isa efendimiz yerde yani dünyada gezen iki ilahlar oldugunu söyledi. insanlar madem öylesin, hadi bakalim kendini bizden kurtar dediler işkence etmeye kalktilar. sende bizler gibisin ne ilahligi dediler. ve isa efendimiz ne demek istedi anlamadilar. rabbimiz onlarida biliyor ise ve yapacaklarinida yaptiklarinida biliyorsa o zaman onlarin eliyle isaya bir zarar geldiyse, Rabimizden başka isaya zarar veecek kimse olmazkine. rabbimiz murad ederse o zaman bir kul sebeb olup zarar verir. bizler etten kemikdeniz o hirsiz davasindaki adamin hirisizi öldürürken kullandigi silahin temiz silahmi pis silahmi olduguna degil yahut adamin katil olduguna degil o adamin hakli bir davasi olup olmadigina bakilir. işde bu densizlerin denisiziligi, o adem atamizin evladi habilin kendini savunmayişindan cesaret alan kabilin firsat bilip onu öldürmesi yüzündendir. oysaki habilde kendi davasini savunsaydi kendini korusaydi katiller bu kadar yüzsüz olmazlardi. hem davalari insanligin zararina ve rabimizinde emirine aasilikde iken kabil davasi ugruna habili öldürmüş, habil hakli davasini savunmamiş ve ölmüşdür. afedesininiz ölmüş a.. katran ile zivt yama derler. öldü davasi mahşere kaldi mahşere kaldimi? kaldi. katillere gün dogdumu? dogdu. peki isa efendimiz ne yapmiş o an eline gecirdigi silahi o imiş onu kullanmiş ve rabbimiz onu katina aldimi? ve onun davasi haala sürüyormu evet sürüyor isavilik dünyada ikinci din olmuş. bunlar yalniş inaniyorlar desekde onlar neden öyle inandilar ve haala inaniyorlar. isanin o sözüne inandilar. peki dogrumu bu? rabbimiz kuranda insan için ona ruhundan üfledigini buyuruyor. ve isa efendimizin lakabi ruhullahdir. ve herkes rabbimizin ruhunu taşiyorsa ve ruhsuz dil konuşamayacagina, yürüyemeyecegine göre, o zaman isavilerin selami dogrudur yani grüßgot denmesinde bir bais yokdur ben sana selam verirken selam bendeki Allahin ruhundan sendeki Allahin ruhunadir, o zaman Allah seni selamliyor demekde ne bais olabilir. karşdakide yine grüßgot deyince bendekindende sana selam demek olur. Allah birdir. birden fazla Allah olsa kainatin düzeni bozulur. o der ben şöyle yapcan. beriki der ben şöyle yapcan ve işde kavgalar ve savaşlar ne yapar ortada ve kainatin tek sahibi vardir bizler onun dünyadaki ruhu nefahlariyiz. cokluk icinde birlik ve vahdet. birlik icinde cokluk el Camiu Allah bütün cümle(kelime manasi degil yaratilan herşey manasina) el Camiu Allah bütün cümle Allahdir. Gayrisini düşünmek küfür olur cünkü bütün cümle Allah olmasaydi Allah bir kulunu irşad ederken kurt ile karinca ile karga ile insan ile at ile araba ile onu irşad edebilirmiydi . bir karga kabile nasil habili gömecegini ögretmedimi peki kabile ölü gömmesini Allahmi ögretdi kargami ögretdi o zaman. elbette Allah ögretdi. ne buyurur kuranda rabbimiz: o taşi sen atmadin biz attik buyuruyor. Sen seni buldunsa sen Allahi buldunsa nefsini bilen rabbini bilir demek ne demek anladin demekdir.amma işde peygamberde olsan Allahliga soyunursan bir zalim cikar carmiha gerelim bunu der ve bakalim Allahmi der. bizler Allahin yeryüzünde gezen birer nefahlariyiz bizler Allahin ruhunu taşiyan bedenleriz. ve cebrail ruh ve onun oglu isa ruhullah ise bizlerde herbirimiz rabbimizin üfledigi ruhu taşiyor isek herkes bedeninde bir isa taşiyor bir musa taşiyor bir davut bir süleyman taşiyor demekdir.senin evladina isim olarak isa koyman yahut musa koymanda icinde musayida isayida taşidiginin alametidir. ya icinde muhammed taşidiginin alameti: onun emanetleri kuran ve sünneti taşiyor isen o zaman sen icinde muhammedide taşiyorsun demekdir. Yusuf aleyhiselama kardeşleri zulmettiler ve kuyuya attilar ve köle olarak satilmasina sebeb oldular ve misirda satilan köle yusuf misira sultan olunca halk yine ona bizim köle derlerdi, taaki kardeşleri gelip onun yakubun oglu oldugunu söyleyene kadar ve ondan sonrada yakub aleyhisselaminda ona gelip peygamber evladi oldugunu kokusundan bilmesi ile lakabi bizim köle iken yakubun oglu yusuf olmuşdur ve sonrada izzet taci peygamberlik makamini almişdir.kardeşleri ona zulmetiklerini ona zarar verdiklerinin sanmişlarsada onun misira sultan olmaasina ve peygamber olduguna ve peygamber torunu ve evladi oldugunun ispatina sebeb olmuşlardir.sanmasinki bu günün zalimleri Allahin emrinin ve müsade ve muraadinin dişinda bir hareket edebilirler onlarin ruhuda Allahdandir onlarin canida Allahdandir. O Allah ki azizdir, diledigini o üfledigi ruhuna emrederde yaptiklari ve, digerlerinin ona yaptiklari ile onuda aziz eder. dilerse bir sucundan dolayi ceza verir digerleriyle ona zarar verdirip şerden de hayir meydana getirir. Hz Ömer efendimiz Adaletin timsali diye anariz. evladina tuzak kurmuşlar ve bir yahudi kizini ömer efenimzin ogluyla zina etmesi için ona ilac vercen bahanesiyle evine götürür ve alkol verir ve ilac diye alkol icen ömer efendimizin oglu alkolün tesiriyle o yahudinin kiziyla zina eder ve kiz hamile kalir adam hamilelik tam ortaya ciksin diye bekler ve ayni isaya madem Allahsan bir bakalim,hadi kendini bizden kurtar dedikleri gibi, bu yuhudide madem adaletlisin sana bir adalet taci giydirenden bakalim nasil adletliymişsin diye gidip durumu şikayet eder. halbuki plani yapan o yahudi icki iciren o, zina ettiren o, kendi kizina bile acimadan, böyle bir sucu işleten o, ve birde gidip şikayet eden o : şimdi dikkat buraya !!!! (:::) amerika ve ingilizler ve digerleri kalkip adalet temsilciligine soyunup neymiş suriyedeki katliami durdurcaklarmiş müdahlele edeceklerimiş. lan (BibBiiiiiib) herif , suriye, o silahlari nerden aldi? üreten sensin, satan sensin, birde fitne cikarip biribirine kuyan sensin. şimdi katliami durduracaz bahanesine saldirmaya kalkan sensin. bizlerde şimdi ömer adaletine kalirsak esada vurariz 80 sopayi gebersinde hesabi ahirete kalmasin deriz ne olur o zaman. bu kahpeler yine sokakda yine bir başkasini tuzaga düşrcez diye meydanda kalirlar. kabiller habil ölünce gününü gün etmedilermi? etiller gezip oynayip istedikleri gibi zina etmedilermi ettiler. kim vercek bunlarin sucunu cezasini o zaman . sendede Allahin ruhu var bendede. işde habis ruh denilen kisma geldik. yani iki ruh varmiş iyi ruh ve habis ruh yani şeytan ve melek. herkim şeytanin ruhunu taşiyor ise karanlik ve zulmet ve kötlügün eseridir ve herkimde ulvi ruh melek lik ruhu taşiyorsa ise aydinlik ve güzellik ve hayrin ruhunu taşiyordur.kaintada iki şey galipdir karanlik olan ve aydinlik ve nur ve yildiz olanlar kim kendini karanlikda birakmak iserse o zaman kötülügün fisitlarina kulak verip kötü fiiller yapar ve kötüler yurdu cehenneme gider . herkimde iyiler ve peygamberler ve salihlerin ve meleklerin sözünü dinler iyi ameller işlerse onlarda ulvi ruhlarin toplandigi cennetlere gider. öylese aydinlik yerler ulvi ruhlarin toplandigi yerler onlar aydinlik olduklarindan nur ve ziya sacarlar ve hep başkalarina iyilik ve hayir edip iyiligi yaymaya calişirlar ve gündüzleri meydana getirirler . diger kimselerde kötü fiillerle amel edip kötülük yapa yapa karanlik ve zulmeti oluşturular. yildizlarmi cok yoksa karanlikmi cok şimdi kiyas ediniz. ve en büyük yildizin etrafini düşünün ve ne kadar mesafeyi aydinlatmakdadir hesap ediniz. yani bizim güneşin elli kat büyügü ve ondanda öte 124000 peygamber ve hepsinin atasi 124000 kat büyügü adem yildizi. Mehdiden yardım bekleyenler haala illa keramet istiyorlar. evet keramet Allahin sifatlartindan birini bilip onu allahim emri dogrultusunda kullanmakdan başka bir şey degildir. Eger ...in imtihanlari gibi ,yandaşlarina öss sorunlarinin cevaplarini verip ondan sonrada imtihan ettigi gibi olursa. eger mehdiden keramet cikarda artik bundan sonra bütün insanlik bu devirde bunu görmezde iman etmez iseler o zaman cevaplari verilmiş imtihani kazanamayanlar olur insanlar ve o zaman asil cezayi hakkederler. imtihan dedigin cevaplari alinmiş imtihani degil, gercek imtihani kazanmakdir icine şayibe karişmamiş imtihani kazanmakdir.ki bilen ile bilmeyenler belli olsun.Bu gün mehidyi bulup tanimayan yarin isa indi denincemi iman etcek. etmeeeez yine iman etmez. onlar, yalanci der cikarlar. o .... tv deki edebsiz sen o kadar temizzsin madem islam için temiz şeyleri kullaniyon o zaman peygamberin evinin ortasinda tuvalet yokdu hadi git kendine bir tersilk yapda tuvaletin gelince evine degil gider tersilige tuvalet yapar gelirsin. temiz adamin evinde afedesiniz tuvalet ve pisilik ne ariyor o zaman. ulen (....)daha az önce tuvalete cişini bokunu döktün geldin biz görmeyince senin icinde olunca temizmi oldun sen. icinde boku cişi pisligi taşirken kime bu caka satmalar kime bu nurculuk ve nurdanliklar (.....)köpek. önce sen nursi gibi yeme o zaman bu lafin üsütne. sonra icme sonra sicmada, haaa bu temiz diyelim kac gün temiz olcan onada bakalim. (.....) nurcu. daha ramazan zor gelirken yemeden icmeden yaşamak olmazken yiyince sicmamakda olmazken, insan psilginide icinde taşiyan yaratikken kime bu caka satmalar (.....) . işde suriye işde misir yahudi kahpeligini yapar ickiyi iciri kiziyla zina etirir ben adilin diyen ömerede evladini katlettiri.suriyedeki misirdaki ahmaklarda kardeş kardeşi katlediyor. yahudi geriden kis kis gülüyor, şimdide ömerlige soyun du bekleyin bunun cezasi 100 sopa diyor. bizim tayip ahmagi gibi ahmaklarida sürerler ha ömer de ömer vur ömer, sen adaletsi, adalet senin der alkişlarlar bizim (...) gibi ahmaklarida gaza getiriler. halbuki vurdugun kardeşin evladin. asil cezayi hakkeden o plani düzen (.....) yahudi iken, ömer evladinin katili olur işde böyle. vurun kahpeye filmi yayin da başrolde hülya kocyigit (tabiki gercek sahnede ESAD) doya doya oynayin doya doya seyredin(......)insanlar. şimdi bize deycekler bu adamda ömeride elştiriyor. lan (....) herif dünya dönüyor ay dönüyor yildizlar dönüyor ömerin vakti öyleydi şimdi zaman bizim, bizim vaktimizde böyle. demin dedik eskiye o kadar merakliysan git tersilge sic gel (.......) . muhammed eliyle yedi diye kaşik kullanma muhmmmed ucaga binmedi diye ucaga binme aykkabi yokdu yemani varidi diye yemani giy. zaman bizimse zamanini er gibi sürmnekdir esas olan. zamana imazani atmakdir(......)herif. amma ya aydinlik olursun yada karanlik attigin imzayay bakacan. Rabbim , Mehdi ve cemaatine ve inanan mümin ve müminelere salih ve salihalara, muhsin ve muhsinelere,muhlis ve muhliselere meleklerin sesini duyup iyiyi güzeli aydinligi ve hayri secmeyi nasip eylesin. hakli davalarinda hak yolunda da karanligida silah olarak kullananlardan eylesin. Elfatiha massalavat. Başağaçlı Raşit Tunca 07. 09. 2013 Cumartesi |