Napoliten Sos - Printable Version +- Tunca-Forum (https://tiryakiboard.com) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=240) +---- Thread: Napoliten Sos (/showthread.php?tid=9755) |
Napoliten Sos - RasitTunca - 06-09-2020 Malzemeler
50 gr. yağ 400 gr. konkase domates 4 diş sarımsak 2 adet çarliston biber (ince dilimlenmiş) 100 ml. et suyu 500 m. domates suyu maydanoz (ince kıyılmış) taze çekilmiş karabiber tuz Yapılışı Yağı tencerede eritin. Konkase domatesleri ilave edip karıştırın. Sarmısağı ve çarliston biberleri ekleyerek pişirin. Et suyunu ve domates sosunu ekleyin. Tuz ve karabiberini koyun. Bir taşım kaynatıp altını kısın. Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın ve üzerine maydonoz serpiştirin. Bu sos spagetti, ravyoli, erişte, kaneloni ve benzeri hamurişleri ile servis edilebilir. Afiyet Olsun!! |