Tereyağlı Mantarlı Sos(4 Kişilik) - Printable Version +- Tunca-Forum (https://tiryakiboard.com) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=240) +---- Thread: Tereyağlı Mantarlı Sos(4 Kişilik) (/showthread.php?tid=9760) |
Tereyağlı Mantarlı Sos(4 Kişilik) - RasitTunca - 06-09-2020 Malzeme:
1 adet kuru soğan 1 diş sarmısak 5 kahve fincanı kaşığı un 1 çorba kaşığı krema 100 gram mantar 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı su tuz karabiber zencefil Yapılışı: Soğanı çok ince doğrayın. Sarmısağı soyun ve dövün. Mantarları da küçük parçalar halinde doğrayın. Bir kapta tereyağını eritin ve unu ilave edip kavurun. Soğanı ve sarmısağı ilave edip soğanlar yumuşayana kadar karıştırın. Mantarları ilave edin ve 1 dakika kadar karıştırarak kavurun. Bilahare suyu, sonra kremayı ilave edip karıştırın. Kenara alıp dinlenmeye bırakın. Bu sosun diğer bir adı da "Kardinal Sos"tur ve beyaz etli balıklar için tavsiye olunur. İki değişik tarzda kullanılabilir. 1. Balık fileto, şiş veya ızgaranın yanında haşlanmış patatesle birlikte sos olarak. 2. Güveçte veya fırın tepsisinde, balık filetolarla birlikte pişirilerek. Afiyet Olsun!! |