Uludağ Pilavı - Printable Version +- Tunca-Forum (https://tiryakiboard.com) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=240) +---- Thread: Uludağ Pilavı (/showthread.php?tid=9775) |
Uludağ Pilavı - RasitTunca - 06-09-2020 Malzemeler
3 su bardağı pirinç 100 gr tereyağı 2 su bardağı kestane 2 adet kesme şeker 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et 1 çorba kaşığı kusu üzüm 1 adet havuç 1 adet portakal 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber tuz Yemeğin Tarifi 3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın. Afiyet Olsun!! |