Tiryaki Board
Uludağ Pilavı - Printable Version

+- Tiryaki Board (https://tiryakiboard.com)
+-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=229)
+---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=240)
+---- Thread: Uludağ Pilavı (/showthread.php?tid=9775)



Uludağ Pilavı - RasitTunca - 06-09-2020

Malzemeler
3 su bardağı pirinç
100 gr tereyağı
2 su bardağı kestane
2 adet kesme şeker
1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
1 çorba kaşığı kusu üzüm
1 adet havuç
1 adet portakal
1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber
tuz


Yemeğin Tarifi
3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın.
Afiyet Olsun!!