09-25-2018, 05:40 AM
G
****
Gato --> Pastaların pandispanyasına verilen addır.
Göz göz olmak --> Muhallebi, pilav gibi yemeklerin suyunu çektikten
sonra üzerinde oluşan küçük oyuklara denir.
Gratine Etmek --> Genellikle gratine edilecek yemeğin üzerindeki sosa
rendelenmiş peynir serpilerek fırın ızgarasında kızartılması işlemidir.
H
****
Harç --> Kullanılan Gereçlerin doğranarak karıştırılması.
Hareng --> Ringa balığı türünden bir balık.
Haşlamak --> Sebze, et veya balığı suda kaynatarak pişirmek ya da
sebzeleri daha önce kaynatılmış ve ocaktan alınmış su içine atıp, birkaç
dakika beklettikten sonra çıkarmak.
Hint Biberi (Nuskat) --> Siyah, ceviz büyüklüğündeki biber.
Hollandez sos --> Yumurta sarısı, tereyağı ve limon suyuyla yapılan
sıcak sos.
:opucuk-1:
****
Gato --> Pastaların pandispanyasına verilen addır.
Göz göz olmak --> Muhallebi, pilav gibi yemeklerin suyunu çektikten
sonra üzerinde oluşan küçük oyuklara denir.
Gratine Etmek --> Genellikle gratine edilecek yemeğin üzerindeki sosa
rendelenmiş peynir serpilerek fırın ızgarasında kızartılması işlemidir.
H
****
Harç --> Kullanılan Gereçlerin doğranarak karıştırılması.
Hareng --> Ringa balığı türünden bir balık.
Haşlamak --> Sebze, et veya balığı suda kaynatarak pişirmek ya da
sebzeleri daha önce kaynatılmış ve ocaktan alınmış su içine atıp, birkaç
dakika beklettikten sonra çıkarmak.
Hint Biberi (Nuskat) --> Siyah, ceviz büyüklüğündeki biber.
Hollandez sos --> Yumurta sarısı, tereyağı ve limon suyuyla yapılan
sıcak sos.
:opucuk-1: