Sâmi Efendi Hazretlerinden Mânidar Ders: Asıl Tahsil Nedir?
Çocuklarımızı hangi iki hususta terbiye etmeliyiz? Sâmi Efendi, ziyaretçisine neden “Asıl tahsil mârifetullâhın tahsilidir!” buyurmuştur?
Osman Nuri Topbaş Hocaefendi, çocuk terbiyesinde Kur’ân ve Peygamber muhabbetinin önemine dikkat çeker.
ÇOCUK TERBİYESİ: KUR’ÂN VE PEYGAMBER AŞKIYLA
–Mutlaka olmalı.
Hiçbir zaman fânî gayeler bu yüce hedeflerin önüne geçmemeli.
Çünkü bu dünyada hepimiz geçiciyiz, hepimiz ebediyet yolcusuyuz.
Bu itibarla; çocuklarımızı her şeyden önce şu iki hususta çok iyi terbiye etmeliyiz:
–Kur’ân-ı Kerim edebi,
–Hazret-i Peygamber’in muhabbet ve ahlâkı.
Sâmi Efendi Hazretleri’nden de bu hususta mânidar bir hâtıra nakledilir:
Bir gün ziyaretine gelenlerden biri, hem Hazret’in duâsını almak hem de yeğenlerini tanıştırmak istemişti. Huzûruna girip el öperken;
“–Efendim, bu delikanlılar Amerika’da okuyup mühendis oldular. Duâlarınızı istirhâm ederiz!” diye takdim etti. Sâmi Efendi Hazretleri ise mânidar bir tebessümle onlara;
“–Fakir de Dâru’l-Fünûn mezunuyum. Fakat asıl tahsil, «mârifetullâh»ın tahsilidir!” buyurdu.
Kaynak: Osman Nuri Topbaş Hocaefendi ile Mülâkatlar, Yüzakı Yayıncılık
İslam ve İhsan
Çocuklarımızı hangi iki hususta terbiye etmeliyiz? Sâmi Efendi, ziyaretçisine neden “Asıl tahsil mârifetullâhın tahsilidir!” buyurmuştur?
Osman Nuri Topbaş Hocaefendi, çocuk terbiyesinde Kur’ân ve Peygamber muhabbetinin önemine dikkat çeker.
ÇOCUK TERBİYESİ: KUR’ÂN VE PEYGAMBER AŞKIYLA
–Mutlaka olmalı.
Hiçbir zaman fânî gayeler bu yüce hedeflerin önüne geçmemeli.
Çünkü bu dünyada hepimiz geçiciyiz, hepimiz ebediyet yolcusuyuz.
Bu itibarla; çocuklarımızı her şeyden önce şu iki hususta çok iyi terbiye etmeliyiz:
–Kur’ân-ı Kerim edebi,
–Hazret-i Peygamber’in muhabbet ve ahlâkı.
Sâmi Efendi Hazretleri’nden de bu hususta mânidar bir hâtıra nakledilir:
Bir gün ziyaretine gelenlerden biri, hem Hazret’in duâsını almak hem de yeğenlerini tanıştırmak istemişti. Huzûruna girip el öperken;
“–Efendim, bu delikanlılar Amerika’da okuyup mühendis oldular. Duâlarınızı istirhâm ederiz!” diye takdim etti. Sâmi Efendi Hazretleri ise mânidar bir tebessümle onlara;
“–Fakir de Dâru’l-Fünûn mezunuyum. Fakat asıl tahsil, «mârifetullâh»ın tahsilidir!” buyurdu.
Kaynak: Osman Nuri Topbaş Hocaefendi ile Mülâkatlar, Yüzakı Yayıncılık
İslam ve İhsan
Portal
Forum
Search
Community 
Forum Statistics
Forum Team
Calendar
Members