06-18-2018, 03:36 AM
Allah i Görmeyi Sevmenin Fazileti
Haris bin Ebi Evfanin Hiristiyan bir Komşusu vardi.
Hiristiyan bir gün hastalanip ölüm döşegine düşdü.Harise onun ziyaretine gitmişdi.Haris hiristiyan komşusuna:
- Müslüman ol , Cennete girmeni sana garanti ederim. Cünkü cennetin benzeri yoktur, cennetde şöyle sifatda huriler var, şöyle sifatda köşkler var dedi.
Hiristiyan
-Ben daha üstününü isterim, dedi
- Sen müslüman ol, Ben sana cennetde Allah i görmeni garanti ederim.dedi
- işde şimdi müslüman olurum, cünkü Allahi görmekten üstün şey yokdur ,dedi ve müslüman oldu.
öldügünden bir müddet sonra, Harise onu rüyasinda gördü ve ona sordu:
-Sen felan degilmisin
-Evet felanim, dedi.
- Allah sana nasıl muamele etdi diye sordu.
-Ruhum bedenimden ayrildigi vakit, Allah onu arşa götürdü ve bana "Beni görmege olan şevkinden dolayi iman etdin, Bende sana rizami ve Cemalimi nasip etdim." Buyurdu, dedi
Harisde:
- Allahu Tealanin sana olan inam ve ihsanina hamdü senalar olsun, dedi.
Haris bin Ebi Evfanin Hiristiyan bir Komşusu vardi.
Hiristiyan bir gün hastalanip ölüm döşegine düşdü.Harise onun ziyaretine gitmişdi.Haris hiristiyan komşusuna:
- Müslüman ol , Cennete girmeni sana garanti ederim. Cünkü cennetin benzeri yoktur, cennetde şöyle sifatda huriler var, şöyle sifatda köşkler var dedi.
Hiristiyan
-Ben daha üstününü isterim, dedi
- Sen müslüman ol, Ben sana cennetde Allah i görmeni garanti ederim.dedi
- işde şimdi müslüman olurum, cünkü Allahi görmekten üstün şey yokdur ,dedi ve müslüman oldu.
öldügünden bir müddet sonra, Harise onu rüyasinda gördü ve ona sordu:
-Sen felan degilmisin
-Evet felanim, dedi.
- Allah sana nasıl muamele etdi diye sordu.
-Ruhum bedenimden ayrildigi vakit, Allah onu arşa götürdü ve bana "Beni görmege olan şevkinden dolayi iman etdin, Bende sana rizami ve Cemalimi nasip etdim." Buyurdu, dedi
Harisde:
- Allahu Tealanin sana olan inam ve ihsanina hamdü senalar olsun, dedi.