Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telmakşi
#1
Oku-1 

Malzemeler:

- 1 kg. kabak,
- 400 gr. kıyma,
- 2 adet sivri biber,
- 1 orta boy domates,
- 1 orta boy soğan,
- 2 yemek kaşığı salça,
- Yarım demet maydanoz,
- Karabiber, kırmrzıbiber, tuz,
- Sarmısak,
- Yoğurt,
- Sıvıyağ.

Yapılışı:

Kabaklar yıkandıkdan sonra kazınarak ortadan ikiye bölünüp, dolma gibi oyulur.
Sırası ile soğan, kıyma, sivribiber, domates kavrulur. Maydanoz ve baharatlar
eklenir. Oyulmuş kabaklar yağda kızartılır ve içlerine kavrulan kıyma doldurularak
tencereye dizilir. Salçalı su (fazla olmamak kaydıyla) eklenir. Hafif ateşte 15 dakika
pişirilir. Sarmısaklı yoğurtla servis yapılır.

Afiyet Olsun!!





Signing of RasitTunca
[Image: attachment.php?aid=107929]
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)