Her Vakit Abdest Almaya Tepkimiz - Suyu Tasarruf Modeli - 1
Namazları cem ederek kılınız mesela sabahı tek yada sabah öğle ikindi yi bir vakitte tek abdest alarak 3 vakitten birinde kılınız ve akşam ve yatsıyıda iki vakitten birinde tek abdest ile kılınız
veya sabah tek öğle ikindi tek abdest akşam yatsı tek abdest
veyahutta daha az yağış alan yerler sadece teyemmüm ile namaz kılınız
Hz Mevlana Tek abdest ile yani sabah namazının abdesti ile yatsıyı kılarmış!
Bu marifet değil yanlış anlamış o bu meseleyi bence!
Bu gün bunu ben, namazları cem meselesi ile, suyu tasaruf konusunda şöyle anladım : Eğer serin ve soğuk su içersen çişin gelir, çişin gelince abdestin bozulur, yersen, oruç degilsen, büyük hacetin gelir, abdestin normalinde bozulur, yemezsen defi hacetinde olmaz. Marifet yememek içmemek değil,yiyip içip güçden düşmeden yaşayabilmek, calışabilmek, işini görevini yapabilmek, o yüzden, ye, iç, çişini yap, abdestini boz, amma mesela günde iki defa abdest al, namazları cem et, yada daha kurak bölgelerdekiler, teyemmüm ile kılsınlar namazı, yoksa sularımız bok yoluna yani kanala akıııııp gidiyor ...
Tabi dönüşüm ünitesi olan yerler hariç, oralar müstesna buna ...
Karoglan hoca duyurusu
Schrems, 01.05.2023
Namazları cem ederek kılınız mesela sabahı tek yada sabah öğle ikindi yi bir vakitte tek abdest alarak 3 vakitten birinde kılınız ve akşam ve yatsıyıda iki vakitten birinde tek abdest ile kılınız
veya sabah tek öğle ikindi tek abdest akşam yatsı tek abdest
veyahutta daha az yağış alan yerler sadece teyemmüm ile namaz kılınız
Hz Mevlana Tek abdest ile yani sabah namazının abdesti ile yatsıyı kılarmış!
Bu marifet değil yanlış anlamış o bu meseleyi bence!
Bu gün bunu ben, namazları cem meselesi ile, suyu tasaruf konusunda şöyle anladım : Eğer serin ve soğuk su içersen çişin gelir, çişin gelince abdestin bozulur, yersen, oruç degilsen, büyük hacetin gelir, abdestin normalinde bozulur, yemezsen defi hacetinde olmaz. Marifet yememek içmemek değil,yiyip içip güçden düşmeden yaşayabilmek, calışabilmek, işini görevini yapabilmek, o yüzden, ye, iç, çişini yap, abdestini boz, amma mesela günde iki defa abdest al, namazları cem et, yada daha kurak bölgelerdekiler, teyemmüm ile kılsınlar namazı, yoksa sularımız bok yoluna yani kanala akıııııp gidiyor ...
Tabi dönüşüm ünitesi olan yerler hariç, oralar müstesna buna ...
Karoglan hoca duyurusu
Schrems, 01.05.2023
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca