Tiryaki Board

Tam Versiyon: Yemek Sözlügü Ü - V İle Başlayan
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ü
****



Ütmek --> Tavuk, hindi gibi kümes hayvanlarının alev üzerinden
geçirilerek ince tüylerinin temizlenmesi.

Üzerinde gezdirmek --> Yemek ve salataların üzerine sos veya yağı
daire çizer gibi akıtmak.


V
****


Vapör (Fr.Vapeur) --> usulü pişirme Buharda pişirme usulü.

Vaşren (Fr. Vacherin) --> Beze ve dondurmayla hazırlanan bir çeşit
pasta.

Vejetaryen (Fr. Végétarien) --> Et yemeyen.

Velute (Fr. Velouté) --> Et, balık ya da tavuğun suyundan yapılan
beyaz sos.

Vinegret (Fr. Vinaigrette) --> Sirke, hardal, tuz, biber ve sıvı yağ
karışımından oluşan salata sosu.

Volovan (Fr. Vol-au-vent) --> Milföy hamuruyla hazırlanan, kuş yuvasına
benzeyen Fransız böreği.