09-25-2018, 04:10 AM
Ü
****
Ütmek --> Tavuk, hindi gibi kümes hayvanlarının alev üzerinden
geçirilerek ince tüylerinin temizlenmesi.
Üzerinde gezdirmek --> Yemek ve salataların üzerine sos veya yağı
daire çizer gibi akıtmak.
V
****
Vapör (Fr.Vapeur) --> usulü pişirme Buharda pişirme usulü.
Vaşren (Fr. Vacherin) --> Beze ve dondurmayla hazırlanan bir çeşit
pasta.
Vejetaryen (Fr. Végétarien) --> Et yemeyen.
Velute (Fr. Velouté) --> Et, balık ya da tavuğun suyundan yapılan
beyaz sos.
Vinegret (Fr. Vinaigrette) --> Sirke, hardal, tuz, biber ve sıvı yağ
karışımından oluşan salata sosu.
Volovan (Fr. Vol-au-vent) --> Milföy hamuruyla hazırlanan, kuş yuvasına
benzeyen Fransız böreği.
****
Ütmek --> Tavuk, hindi gibi kümes hayvanlarının alev üzerinden
geçirilerek ince tüylerinin temizlenmesi.
Üzerinde gezdirmek --> Yemek ve salataların üzerine sos veya yağı
daire çizer gibi akıtmak.
V
****
Vapör (Fr.Vapeur) --> usulü pişirme Buharda pişirme usulü.
Vaşren (Fr. Vacherin) --> Beze ve dondurmayla hazırlanan bir çeşit
pasta.
Vejetaryen (Fr. Végétarien) --> Et yemeyen.
Velute (Fr. Velouté) --> Et, balık ya da tavuğun suyundan yapılan
beyaz sos.
Vinegret (Fr. Vinaigrette) --> Sirke, hardal, tuz, biber ve sıvı yağ
karışımından oluşan salata sosu.
Volovan (Fr. Vol-au-vent) --> Milföy hamuruyla hazırlanan, kuş yuvasına
benzeyen Fransız böreği.