Yoğurtlu Patlıcan - Printable Version +- Tunca-Forum (https://tiryakiboard.com) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=240) +---- Thread: Yoğurtlu Patlıcan (/showthread.php?tid=15411) |
Yoğurtlu Patlıcan - RasitTunca - 06-25-2022 Malzemeler: 6 adet küçük boy patlican 2 su bardagi süzme yogurt 4 sap taze nane 2 dis sarmisak 3 adet domates 2 çorba kasigi zeytinyagi Sivi yag (kizartmak için) tuz Yapilisi: 1- Patlicanlari alacali soyup, ortalarini biçakla yardiktan sonra tuzlu suda 20 dakika bekletin ve süzün. * Patlicanlari kizdirilmis siviyagda kizartin. Kagit havlu üzerine çikararak fazla yagini süzdürün, sogumaya birakin. 2- Bir kasede, süzme yogurdu, tuzu, kiyilmis naneyi ve dövülmüs sarmisagi karistirin. 3- Patlicanlari genis bir tabaga alin, içlerine yogurtlu karisimdan doldurun. 4- Sosunu hazirlamak için, domateslerin kabugunu soyduktan sonra küp seklinde dograyip, bir tencereye koyun. Domates yumusayip suyunu çekene kadar pisirin. Tuz ilave edip sogumaya birakin. 5- Hazirladiginiz domates sosunu doldurulmus patlicanlarin üzerine yogurdu tam kapatmayacak sekilde dökün. Üzerlerini nane yapraklariyla süsleyerek servis yapin. Afiyet Olsun!! |