![]() |
Yemek Sözlügü T İle Başlayan - Baskı Önizleme +- Tiryaki Board (https://tiryakiboard.com) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://tiryakiboard.com/forumdisplay.php?fid=240) +---- Konu Başlığı: Yemek Sözlügü T İle Başlayan (/showthread.php?tid=3697) |
Yemek Sözlügü T İle Başlayan - RasitTunca - 09-25-2018 T
**** Tabldot --> Seçme olanağı olmayan, iki, üç ya da dört çeşit yemekten meydana gelen bir öğünlük yemek listesi. Listedeki bütün yemekler için sabit bir fiyat uygulanır. Tart (Fr. Tarte) --> Altlık hamurla, çemberde pişen meyveli pasta. Tartolet (Fr. Tartelette) --> Küçük tartlar; bir kişilik veya tek lokmalık yapılır. Tatlı torbası --> Krem şanti torbası; ucuna duy takılarak krem veya başka bir şey sıkmak için kullanılan huni şeklinde torba. Tavuk Ütüleme --> Tavuğun tüylü kısımlarının aleve tutularak tüylerinin yakılarak yok edilmesi. Tekmil --> Dövülmüş sarmısak ve sirke karışımı. Terbiye Etmek --> Hazırlanan karışımda bir süre bekletilerek yumuşaklık ve lezzet kazandırmak; veya yemeklerin suyuna un, yumurta, limon gibi Gereçleri ekleyerek koyulaşmasını sağlamak. Tost --> Kızartılmış tost ekmeği dilimi; kızartılmış sandviç. Tranş limon --> Kabuğu soyularak, bıçak arkası kalınlığında, yuvarlak dilimlenmiş limon. Trüf (Fr. Truffe) --> Toprağın içinden çıkarılan, siyah, yuvarlak, aromatik, çok kıymetli ve pahalı bir mantar türü. Turnedo (Fr. Tournedos) --> Bonfilenin orta veya en iyi kısımlarından alınan parça. Tutam --> Çok küçük bir miktar; fiske. Tuzlama --> Yiyeceklerin bir süre bozulmadan saklanmasına yarayan yöntem ve bu yolla hazırlanan yiyecek. Tıkırdatmak --> Kaynamanın başlangıcı; kaynamakta olan bir yemeğin altı kısıldıktan sonra kaynamanın hafifletilerek sürdürülmesi. |