09-25-2018, 04:12 AM
T
****
Tabldot --> Seçme olanağı olmayan, iki, üç ya da dört çeşit yemekten
meydana gelen bir öğünlük yemek listesi. Listedeki bütün yemekler için
sabit bir fiyat uygulanır.
Tart (Fr. Tarte) --> Altlık hamurla, çemberde pişen meyveli pasta.
Tartolet (Fr. Tartelette) --> Küçük tartlar; bir kişilik veya tek lokmalık
yapılır.
Tatlı torbası --> Krem şanti torbası; ucuna duy takılarak krem veya
başka bir şey sıkmak için kullanılan huni şeklinde torba.
Tavuk Ütüleme --> Tavuğun tüylü kısımlarının aleve tutularak tüylerinin
yakılarak yok edilmesi.
Tekmil --> Dövülmüş sarmısak ve sirke karışımı.
Terbiye Etmek --> Hazırlanan karışımda bir süre bekletilerek yumuşaklık
ve lezzet kazandırmak; veya yemeklerin suyuna un, yumurta, limon gibi
Gereçleri ekleyerek koyulaşmasını sağlamak.
Tost --> Kızartılmış tost ekmeği dilimi; kızartılmış sandviç.
Tranş limon --> Kabuğu soyularak, bıçak arkası kalınlığında, yuvarlak
dilimlenmiş limon.
Trüf (Fr. Truffe) --> Toprağın içinden çıkarılan, siyah, yuvarlak,
aromatik, çok kıymetli ve pahalı bir mantar türü.
Turnedo (Fr. Tournedos) --> Bonfilenin orta veya en iyi kısımlarından
alınan parça.
Tutam --> Çok küçük bir miktar; fiske.
Tuzlama --> Yiyeceklerin bir süre bozulmadan saklanmasına yarayan
yöntem ve bu yolla hazırlanan yiyecek.
Tıkırdatmak --> Kaynamanın başlangıcı; kaynamakta olan bir yemeğin
altı kısıldıktan sonra kaynamanın hafifletilerek sürdürülmesi.
****
Tabldot --> Seçme olanağı olmayan, iki, üç ya da dört çeşit yemekten
meydana gelen bir öğünlük yemek listesi. Listedeki bütün yemekler için
sabit bir fiyat uygulanır.
Tart (Fr. Tarte) --> Altlık hamurla, çemberde pişen meyveli pasta.
Tartolet (Fr. Tartelette) --> Küçük tartlar; bir kişilik veya tek lokmalık
yapılır.
Tatlı torbası --> Krem şanti torbası; ucuna duy takılarak krem veya
başka bir şey sıkmak için kullanılan huni şeklinde torba.
Tavuk Ütüleme --> Tavuğun tüylü kısımlarının aleve tutularak tüylerinin
yakılarak yok edilmesi.
Tekmil --> Dövülmüş sarmısak ve sirke karışımı.
Terbiye Etmek --> Hazırlanan karışımda bir süre bekletilerek yumuşaklık
ve lezzet kazandırmak; veya yemeklerin suyuna un, yumurta, limon gibi
Gereçleri ekleyerek koyulaşmasını sağlamak.
Tost --> Kızartılmış tost ekmeği dilimi; kızartılmış sandviç.
Tranş limon --> Kabuğu soyularak, bıçak arkası kalınlığında, yuvarlak
dilimlenmiş limon.
Trüf (Fr. Truffe) --> Toprağın içinden çıkarılan, siyah, yuvarlak,
aromatik, çok kıymetli ve pahalı bir mantar türü.
Turnedo (Fr. Tournedos) --> Bonfilenin orta veya en iyi kısımlarından
alınan parça.
Tutam --> Çok küçük bir miktar; fiske.
Tuzlama --> Yiyeceklerin bir süre bozulmadan saklanmasına yarayan
yöntem ve bu yolla hazırlanan yiyecek.
Tıkırdatmak --> Kaynamanın başlangıcı; kaynamakta olan bir yemeğin
altı kısıldıktan sonra kaynamanın hafifletilerek sürdürülmesi.