Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.01/5 - 72 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fasülye böreği
#1
Oku-1 
MALZEMELER
1/2 kg taze fasülye
2 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
6 tane yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı
Tuz
Karabiber
İsteğe göre pul biber

HAZIRLANIŞI
Taze fasülyeler ayıklanıp yıkandıktan sonra kenarlarındaki kılçıkları da temizlenerek uzunlamasına ikiye bölünür. Az suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzgeç içinde soğumaya bırakılır. Büyük bir teflon tavada yaırm ay şeklinde doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsaklar yağda kavrulur. Pembeleştikten sonra haşlanmış taze fasülyeler, tuz, karabiber ve pul biber de tavaya konularak kavrulmaya devam edilir. Sebzenin saldiğı suyun tamamen çekmesi sağlanır. Çukur bir kapta yumurtalar çırpılarak tavadaki fasülyelerin üzerine dökülür. Tavanın kapağı kapatılır, bir süre sonra kapak yardımıyla ters çevrilerek diğer tarafin da kızarması sağlanır. Yumurtalar iyice piştikten sonra dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun!!





Signing of RasitTunca

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Cevapla


Bu Konudaki Yorumlar
Fasülye böreği - Yazar: RasitTunca - 06-24-2022, 11:32 PM

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Oku-1 Çıtır Çıtır Pratik Sarıyer Böreği Tarifi İ RasitTunca 0 852 11-19-2022, 04:00 PM
Son Yorum: RasitTunca
Yeni-3 Fasulye Turşu Kavurması RasitTunca 0 1,010 06-09-2020, 05:33 PM
Son Yorum: RasitTunca
Yeni-3 Fasulye Kavurması RasitTunca 0 997 06-09-2020, 05:31 PM
Son Yorum: RasitTunca

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi