Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.67/5 - 3 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ورد الجلالة (دعاء اسم الله الأعظم) للإمام عبد القادر الجيلاني
RasitTunca-4 
Virdü'l-Celâle (Celâl Virdi) - Türkçe Tercümesi (Meali)

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

Allah'ım! Senden, öncesinde senden başka hiçbir şeyin olmadığı, ayakta duran Elif harfi hakkı için; sırları onunla sildiğin, akıl ve ruh arasına yerleştirdiğin ve üzerlerine sağlam ahd aldığın iki Lâm harfi hakkı için; cansız, hareketli, sessiz ve konuşan tüm ilimleri kuşatan Hâ harfi hakkı için istiyor ve yalvarıyorum.

Allah'ım! Senden en büyük ismin olan Allah adınla istiyorum. O ki, O'ndan başka ilah yoktur. O; Rahmân'dır, Rahîm'dir, Melik'tir, Kuddûs'tür, Selâm'dır, Mü'min'dir, Müheymin'dir, Azîz'dir, Cebbâr'dır, Mütekebbir'dir, Nûr'dur, Hâdî'dir, Bedî'dir, Kâdir'dir, Muktedir'dir, Kâhir'dir. O ki, parladı da yükseldi; kahretti de parçaladı; dağa bir nazar etti, dağ paramparça oldu ve Musa korkudan baygın düşüp yere yıkıldı. Sen, Ey en Kerim olan, başlangıcı ve sonu olmayan, değişmeyen ve yok olmayan İlah olan Allah'sın. Akıllar senden hayrete düşer. Senin kendin olan sırrın sırrı hürmetine ki, O'nunla zikir ehlinin kalplerini, fikrinle marifetinin gizli seyriyle vaad ettin.

"Beni daldır ya Allah" (üç defa) nurlarının deryasına. Kalbimi sırlarınla doldur. Beni seninle ve senden yana güçlendir. Senden, akılların kendisinden hayrete düştüğü sır ile vuslatı (kavuşmayı) istiyorum; çünkü o, O'na yakınlığından dolayı şaşkın hale gelmiştir.

"Etînûh, Etînûh, Emlûh, Emlûh, Meyhâşin, Meyhâşin," ki, göklerin ve yerin mülkü O'nundur.

Allah'ım! Şüphesiz ki işitmem, görmem, gizli olanım ve açık olanım, içim ve dışım senin birliğine şahitlik ediyor. Beni nuranî kudretini müşahede edenlerden eyle. "Ey Allah, ey O!" (15 defa - sonra dilediğin duayı et).

Ey yardım edenin bulunmadığı zaman kendisine yardım dilenilen, yardımcının olmadığı zaman kendisinden yardım beklenen, padişahların kilitli kapıları kapandığı ve gafil kalplerin perdeleri örttüğü zaman kendisiyle kapıların açıldığı Rabbim!

Tahfelûşin! Senden başka umut kalmadı. Senden başka tüm yollar tıkandı. Senden başkasından ümitler kesildi. "Yetiş imdadıma, yetiş imdadıma! Acilen, acilen! Kabul et, kabul et!" Duamı kabul et, hacetimi gider. Benim, şeyhimin, tarikattaki kardeşlerimin ve ailemin basiretini aç. Bizi güç ve sevgine layık olanlardan eyle. Ey Allah, ey O! "Güç ve kuvvet ancak yüce ve azamet sahibi Allah'a aittir." sözünün bin katı hürmetine!

Ey Kadîm, ey Hayy, ey Daim, ey Bâkî, ey Kâim, ey Ferd, ey Müdî, ey Vâhid, ey Ehad, ey Cemîl, ey Rahmân, ey Rahîm, ey Hayy, ey Kayyûm, ey Celâl ve İkram sahibi! Ey göklerin ve yerin nuru, göklerin ve yerin ve ikisi arasındakilerin Rabbi, yüce Arş'ın Rabbi! Ey doğurmayan ve doğurulmayan, hiçbir dengi olmayan! Ey Kâfi (yeterli olan), ey Hâdî (hidayet veren), ey Âlim (bilen), ey Sâdık (doğru olan), ey Alîm (her şeyi bilen), ey Hakîm (hikmet sahibi), ey Gaybları çok iyi bilen! Ey Kâf, Hâ, Yâ, Ayn, Sâd bizi koru, ey Hâ, Mîm, Ayn, Sîn, Kâf bizi muhafaza et. Ey Rabb'lerin Rabbi, ey Efendilerin Efendisi, ey mülkün sahibi, ey dünyanın ve ahiretin velisi! Ey Tahfelûşin ahûn Kâf edümme hamme Hâun âmîn... (dilediğin duayı et).

Allah'ım! Sen göklerde ve yerde olanların ilahısın, ikisinde de senden başka ilah yoktur. Sen göklerde ve yerde olanların hâkimisin, ikisinde de senden başka hâkim yoktur. Sen göklerde ve yerde olanların sahibisin, ikisinde de senden başka sahip yoktur. Senin kudretin göklerde olduğu gibi yerdedir. Senin gücün yerde olduğu gibi göktedir.

Allah'ım! Senden, yüce yüzünün nuru hürmetine, bizi kendine yakınlaştırmanı istiyorum. Şüphesiz sen her şeye Kadîr'sin. Allah, Efendimiz Muhammed'e, O'nun âline ve tüm ashabına salât ve selâm eylesin.

İzzet sahibi Rabbin, onların vasıfladıkları şeylerden münezzehtir. Selâm, peygamberlere olsun. Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur.

Signing of RasitTunca

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2

Bu Konudaki Yorumlar
RE: ورد الجلالة (دعاء اسم الله الأعظم) للإمام عبد القادر الجيلاني - Yazar: RasitTunca - 08-04-2025, 02:02 PM

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
RasitTunca-4 حزب الفرج للإمام أحمد الرفاعي RasitTunca 2 794 08-05-2025, 04:52 AM
Son Yorum: RasitTunca
RasitTunca-4 حزب الفتوح للإمام أحمد الرفاعي RasitTunca 2 773 08-05-2025, 04:46 AM
RasitTunca-4 حزب المستغاث للإمام أحمد الرفاعي RasitTunca 2 786 08-05-2025, 04:42 AM
RasitTunca-4 دعاء التسخير والمحبة للإمام عبد القادر الجيلاني RasitTunca 2 521 08-05-2025, 04:37 AM
RasitTunca-4 حزب السيف القاطع (السر المصون والدر المكنون) للإمام أحمد الرفاعي RasitTunca 2 293 08-04-2025, 07:56 PM
RasitTunca-4 حصون حسبنا الله ونعم الوكيل للإمام الشاذلي RasitTunca 1 223 08-04-2025, 07:35 PM
RasitTunca-4 صلاة الإكسير الأعظم للإمام عبد القادر الجيلاني RasitTunca 2 270 08-04-2025, 02:00 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi