Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.25/5 - 4 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Müsebbiat-ı Aşere Dualarının Arapçası Türkçe Okunuşu Türkçe Meali Ve Faziletleri
RasitTunca-4 

Müsebbiat-ı Aşere Dualarının Arapçası Türkçe Okunuşu Türkçe Meali Ve Faziletleri Hakkında

Müsebbiat-ı Aşere Dualarının Faziletleri Hakkında

İbrahim Teymî Hz. buyuruyor ki:

Bir gün, Kâbe'nin bir kö­şesinde zikir ve tesbih ile meşgul iken bir zât yanıma gelerek, bana selâm verdi ve sağ tarafıma oturdu. Ömrümde böyle güzel yüzlü, te­miz giyinmiş, beyaz tenli ve güzel kokulu bir insan görmemiştim. Benim yanıma gelir gelmez, bu zat ismimle konuşmaya başlamıştı.

O zat: "Yâ İbrahim Tevmî! Size emanet vermek isterim, kabul eder misiniz?" buyurdu.

Ben de: "Duydum ve kabul ettim" dedim.

Adının Hızır (a.s.) olduğunu söyleyen bu zat devamla: "Bu emanetin adı: Müsebbiat-ı Aşere'dir. 'Yedili on dualar' demektir. Bunu size talim ve telkin edeyim" diyerek, okumaya ve faziletlerini saymaya başladılar.

Hızır (a.s.) Müsebbiat-ı Aşere'nin faziletini şöyle sıraladılar:

1. Her kim, bu duayı okursa, Cenab-ı Hakk'ın manevi himayesine, sonsuz keremine mazhar olur.
2. Bu duayı okuyanlar, ahiret azabından korunur.
3. Bu duayı okuyanların, yanlarına şeytan yaklaşamaz.
4. Bu duayı okuyanların, günleri günahsız geçer.

Hızır (a.s.): "Eğer kalbinde şüphe varsa, Resûlûllah'a sor. Benim adım; Hızır'dır" diyerek, yanımdan ağır ağır ayrıldılar. Bu açık görüşme olayı, bende oldukça büyük bir tesir bıraktı.

İbrahim Teymî Hz. bunun devamını şöyle anlatıyor:

Hızır (a.s.) ile görüşeli epey olmuştu. Resûlûllah (s.a.v)'i rüyada görmeyi pek arzulamıştım. Bir gece çok garipsemiş olarak yatmıştım. Semavatta uçuşan melekleri gördüm. Her melek yeryüzüne iniyor, nur gibi olanları alıp, sonradan "cennet-ül mev'a" olduğunu öğrendiğim yere taşıyorlardı. İçlerinde ben de vardım. Daha öyle olaylar ve çok acâibat gördüm ki, dil ile tarif olunmaya, güç yetmez.

Bu uçuşan meleklere dedim ki: "Ey melekler! Bu dil ile tarife gelmeyen makamlar, kimler için hazırlandı?"

Melekler: "Ey has kişi! Buraya senin gibi amel edenler ve 'Müsebbiat-ı Aşere' okuyanlar gireceklerdir. Bunlar cennetin sayısız nimetlerinden, meyvelerinden yiyecektir, kana kana Kevser Havuzu'ndan içeceklerdir" dediler.

Ben meleklerle konuşurken, birde baktım ki, karşımda her tarafı ve göğü kaplamış bir nur göründü. Bu büyük nurun içinde, yaradılışın nuru, Seyyid-i Kâinat Resûlûllah Efendimiz (s.a.v.) vardı.

Resûl-i Ekrem, yanında şarkı garbı dolduracak genişlikte, yetmiş saf melâike ve yetmiş Peygamber olduğu hâlde yanımıza gelerek bana selâm ver­di ve elimden tuttu.

"Yâ Resûlûllah! Hızır (a.s.) bana Müsebbiat-ı Aşere'yi öğretti ve sizden duyduğunu söylediler" dedim.

Resûl-i Ekrem (s.a.v.): "Yâ İbrahim Teymî! Hızır'ın benim tarafımdan söylediklerinin hepsini tasdik ederim. O, yeryü­zünün en âlimlerindendir. Allah-ü Teâlâ'nın yeryüzünde askerlerinden sayılır" buyurdular.

"Yâ Resûlûllah! Her kim Müsebbiat-ı Aşere'yi okursa, o has kişilerden olur mu? Bu dualara devam ederse, o sevap ve hasene hep verilir mi?" dedim.
Resûl-i Ekrem (s.a.v.): "Beni hak Peygamber olarak gönderen Allah'a (c.c.) yemîn ederim ki, her kim bu duaları okursa, Al­lah ona bu mükâfatları verir. Bütün günahlarını bağışlar. Allah'ın kahrı gazabı kaldırılır. Allah, bu duayı okuyan kişinin sol tarafındaki meleklere, bir sene günah yazmamalarını emreder. Bu duaları ancak saîd olanlar okur, şâkî ve asiler okumaktan kaçınır ve çekinirler" buyurdular.

İbrahim Teymî, bu rüyadan sonra dört ay yemeyen, içmeyen insanlara benzedi ve bir aşk-ı meşk içinde yaşadı.

Kaynak : İhyâ'u Ulûmi'd-Dîn - İmâm-ı Gazâlî

Müsebbiat-ı Aşere Dualarının Arapçası Türkçe Okunuşu Türkçe Meali

Müsebbîat-ı Aşere (On Yedi Katlı Dua)

1. Fâtiha Suresi

Arapça Metni:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
الْحَمْدُ للهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ. الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ. مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ. إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ. اِهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ. صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
Okunuşu:
Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdu lillâhi rabbil'âlemîn. Errahmânirrahîm. Mâliki yevmiddîn. İyyâke na'budu ve iyyâke neste'în. İhdinessırâtel mustekîm. Sırâtallezîne en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.

Meali:
Rahman ve Rahîm olan Allah'ın adıyla. Hamd, âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. Bize doğru yolu göster. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil!

2. Âyetel-Kürsî

Arapça Metni:

اَللّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَؤُدُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ (Bakarasuresi255.ayet)

Okunuşu:
Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te’huzühû sinetün velâ nevm, lehu mâ fis semâvâti vemâ fil ard, men zellezî yeşfeu indehû illâ biiznih, ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm, velâ yuhîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe, vesia kürsiyyühüs semâvâti vel ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ, vehüvel aliyyül azîm.

Meali:
Allah, O’ndan başka ilah yoktur; O, Hayy ve Kayyûm'dur. O’nu uyuklama da tutmaz, uyku da. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. İzni olmaksızın O’nun katında kim şefaat edebilir? O, kullarının önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, O’nun ilminden, kendisinin dilediğinden başka hiçbir şeyi kavrayıp kuşatamazlar. O’nun kürsüsü, gökleri ve yeri içine alır; onları korumak kendisine ağır gelmez. O, çok yüce, çok büyüktür.

3. İhlâs Suresi

Arapça Metni:
قُلْ هُوَ اللهُ أَحَدٌ. اَللهُ الصَّمَدُ. لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ. وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ
Okunuşu:
Bismillâhirrahmânirrahîm. Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.

Meali:
Rahman ve Rahîm olan Allah'ın adıyla. De ki: O, Allah'tır, bir tektir. Allah Samed'dir. O, doğurmamış ve doğurulmamıştır. Hiçbir şey O’na denk ve benzer değildir.

4. Felak Suresi

Arapça Metni:
قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ. مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ. وَمِنْ شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ. وَمِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِ. وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ
Okunuşu:
Bismillâhirrahmânirrahîm. Kul e'ûzü birabbil felak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğâsikin izâ vekab. Ve min şerrinneffâsâti fil ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.

Meali:
Rahman ve Rahîm olan Allah'ın adıyla. De ki: Yarattığı şeylerin şerrinden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden, düğümlere üfleyen büyücülerin şerrinden, haset ettiği zaman hasetçinin şerrinden, sabahın Rabbine sığınırım.

5. Nas Suresi

Arapça Metni:
قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ. مَلِكِ النَّاسِ. إِلَهِ النَّاسِ. مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ. الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ. مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ

Okunuşu:
Bismillâhirrahmânirrahîm. Kul e'ûzü birabbin nâs. Melikin nâs. İlâhin nâs. Min şerril vesvâsil hannâs. Ellezî yüvesvisü fî sudûrin nâs. Minel cinneti ven nâs.

Meali:
Rahman ve Rahîm olan Allah'ın adıyla. De ki: İnsanların Rabbine, insanların Melikine (sahibine), insanların İlahına sığınırım; o sinsi vesvese verenin şerrinden. O ki, insanların göğüslerine (kötü düşünceler) fısıldar. Gerek cinlerden, gerekse insanlardan olsun.

6. Kâfirûn Suresi

Arapça Metni:
قُلْ يَا أَيُّهَا الْكَافِرُونَ. لاَ أَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَ. وَلاَ أَنتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ. وَلاَ أَنَا عَابِدٌ مَا عَبَدتُّمْ. وَلاَ أَنتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ. لَكُمْ دِينُكُمْ وَلِيَ دِينِ

Okunuşu:
Bismillâhirrahmânirrahîm. Kul yâ eyyühel kâfirûn. Lâ a'budü mâ ta'budûn. Ve lâ entüm âbidûne mâ a'bud. Ve lâ enâ âbidün mâ abettüm. Ve lâ entüm âbidûne mâ a'bud. Leküm dînüküm veliye dîn.

Meali:
Rahman ve Rahîm olan Allah'ın adıyla. De ki: Ey kâfirler! Ben sizin ibadet ettiklerinize ibadet etmem. Siz de benim ibadet ettiğime ibadet etmezsiniz. Ben sizin ibadet ettiklerinize asla ibadet edecek değilim. Siz de benim ibadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim banadır.

7. Tevbe Suresi 129.ayet

Arapça Metni:
حَسْبِيَ اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ (Tevbesuresi129.ayet)
Okunuşu:
Hasbiyallâhu lâ ilâhe illâ huve aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîm.

Meali:
Allah bana yeter, O'ndan başka ilah yoktur. Sadece O'na güvenip dayandım. O, yüce Arş'ın Rabbidir.

ikinci rivayet

7. Mağfiret Duası (7 defa okunur)

Arapça Metin:

اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْمُسْلِمِينَ وَالْمُسْلِمَاتِ الْأَحْيَاءِ مِنْهُمْ وَالْأَمْوَاتِ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ

Türkçe Okunuşu:

"Allahümmagfir lî ve li vâlideyye ve lil mü’minîne vel mü’minât vel müslimîne vel müslimât el ahyâi minhüm vel emvât bi rahmetike yâ erhamer râhimîn."
Türkçe Anlamı:

"Allah’ım! Beni, anne-babamı, mümin erkekleri ve mümin kadınları, Müslüman erkekleri ve Müslüman kadınları, onların yaşayanlarını ve ölülerini rahmetinle bağışla. Ey merhametlilerin en merhametlisi!"

8. "Subhânallâhi..." Duası

Arapça Metni:
سُبْحَانَ اللهِ وَبِحَمْدِهِ سُبْحَانَ اللهِ الْعَظِيمِ
Okunuşu:
Subhânallâhi ve bihamdihî, subhânallâhil azîm.

Meali:
Allah'ı hamdiyle tesbih ederim, Yüce Allah'ı tesbih ederim.

ikinci rivayet

8. Tesbih Duası (7 defa okunur)

Arapça Metin:

سُبْحَانَ اللَّهِ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ وَلَا إِلَٰهَ إِلَّا اللَّهُ وَاللَّهُ أَكْبَرُ وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ

Türkçe Okunuşu:

"Sübhânallâhi vel hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm."
Türkçe Anlamı:

"Allah’ı tesbih ederim. Hamd Allah’a mahsustur. Allah’tan başka ilah yoktur. Allah en büyüktür. Güç ve kuvvet ancak yüce ve azîm olan Allah’ın yardımıyladır."

9. "Lâ havle..." Duası

Arapça Metni:
لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ

Okunuşu:
Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm.

Meali:
Yüce ve büyük Allah'ın yardımı olmaksızın, hiçbir güç ve kudret yoktur.

ikinci rivayet

9. Salavat-ı Şerife (7 defa okunur)

Arapça Metin:

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ وَعَلَىٰ آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمْ

Türkçe Okunuşu:

"Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin abdike ve resûlike’n-nebiyyi’l-ümmiyyi ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim."

Türkçe Anlamı:

"Allah’ım! Kulun ve elçin, ümmî peygamber olan Efendimiz Muhammed’e, onun ailesine ve ashabına salât ve selâm eyle."

10. "Allâhümme innî..." Duası

Arapça Metni:
اَللّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْعَافِيَةَ فِي الدُّنْيَا وَالآخِرَةِ

Okunuşu:
Allâhümme innî es'elükel âfiyete fiddünyâ vel âhira.

Meali:
Allah'ım! Dünya ve ahirette senden afiyet dilerim.

ikinci rivayet

10. Genel Af ve Rahmet Duası (7 defa okunur)

Arapça Metin:

اللَّهُمَّ افْعَلْ بِي وَبِهِمْ عَاجِلًا وَآجِلًا فِي الدِّينِ وَالدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ مَا أَنْتَ لَهُ أَهْلٌ وَلَا تَفْعَلْ بِنَا وَبِهِمْ يَا مَوْلَانَا مَا نَحْنُ لَهُ أَهْلٌ إِنَّكَ غَفُورٌ حَلِيمٌ جَوَّادٌ كَرِيمٌ رَءُوفٌ رَحِيمٌ

Türkçe Okunuşu:

"Allâhümmef’al bî ve bihim âcilen ve âcilen fid dîni ved dünyâ vel âhırati mâ ente lehû ehlün velâ tef’al binâ ve bihim yâ mevlânâ mâ nahnü lehû ehlün. İnneke gafûrun halîmün cevvâdün kerîmün raûfün rahîm."
Türkçe Anlamı:

"Allah’ım! Bana ve onlara dünya ve ahirette acilen ve sonradan Senin lütfuna layık şekilde muamele eyle. Bize ve onlara layık olduğumuz muameleyi yapma. Ey Mevlâmız! Sen bağışlayansın, halîmsin, cömertsin, kerîmsin, şefkatli ve merhametlisin."

Faziletleri ve Okuma Zamanı:

Sabah güneş doğmadan önce ve akşam güneş batmadan önce okunur.

Her dua 7 defa tekrar edilir.

Bu duaları okuyanlar, manevi himaye, günahların bağışlanması, şeytanın şerrinden korunma gibi pek çok fazilete nail olur.

Allah (c.c.), bu duaları okuyanları her türlü musibetten korusun ve dualarını kabul eylesin. Amin! ?

Signing of RasitTunca

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
RasitTunca-1 RAŞiD'iN ZiKiR EVRADI PRO14 TÜRKÇE OKUNUŞU RasitTunca 0 150 08-22-2025, 03:20 AM
Son Yorum: RasitTunca
RasitTunca-1 HiZBÜL RAŞiD PRO1 - V200820251334 AHZABI RAŞiDiYE TÜRKÇE OKUNUŞU RasitTunca 0 189 08-20-2025, 02:05 PM
Raşit Tunca icon-6 Tahassun Duası Arapçası Okunuşu ve Anlamı RasitTunca 0 468 12-11-2024, 09:21 AM
RasitTunca-4 Raşidi Zikir Evradı PRO13.919 Türkçe Okunuşu Sade (Açıklamasız) RasitTunca 0 5,667 10-14-2021, 07:48 PM
RasitTunca-4 Raşidi Zikir Evradı PRO13.919 Türkçe Okunuşu izahlı (Açıklamalı) RasitTunca 0 3,917 10-14-2021, 07:47 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi