Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raşidi Tarikatında Kısa Hizbül Kebir Duası
RasitTunca-4 
Raşidi Tarikatında Kısa Hizbül Kebir Duası

Hizbül Kebir Li Raşidiye

ARAPÇASI

الحزب الكبير
لسيدي إبراهيم الدسوقي

بسم الله الرحمن الرحيم

الحمد لله رب العالمين, وصلى الله على سيدنا محمد وعلى آله وصحبه وسلم, وإذا قرأت القرآن جعلنا بينك وبين الذين لا يؤمنون بالآخرة حجابًا مستورًا, وجعلنا على قلوبهم أكنة أن يفقهوه وفي آذانهم وقرًا, وإذا ذكرت ربك في القرآن وحده ولوا على أدبارهم نفورًا, أيا مالك يوم الدين, إياك نعبد وإياك نستعين, رب لا تذرني فردًا وأنت خير الوارثين.

ألم نووا فلووا عما نووا فعموا وصموا فوقع عليهم القول بما ظلموا فهم لا, أفحسبتم أنما خلقناكم عبثًا وأنكم إلينا لا, وجعلنا من بين أيديهم سدًّا ومن خلفهم سدًّا فأغشيناهم فهم لا, يا معشر الجن والإنس إن استطعتم أن تنفذوا من أقطار السموات والأرض فانفذوا لا,«لا آلاء إلا آلاؤك يا الله» (ثلاثًا) إنك سميع عليم, وبالحق أنزلناه وبالحق نزل, ولا حول ولا قوة إلا بالله العلي العظيم, التجم كل مارد, وذل كل ذي بطش شديد معاند, وتلاشت مكائد الجن والإنس أجمعين, بأسمائك يا رب العالمين, بالسموات القائمات فهن بالقدرة واقفات, بالسبع المتطابقات, بالكرسي البسيط, بالعرش المحيط بغاية الغايات, بمواضع الإشارات, بمن دنا فتدلى, فكان قاب قوسين أو أدنى, خضعت المردة فكبتوا ودحضوا, كبت الأعداء بأسماء الله فكبتوا, خسئ المارد وذل الحاسد, استعنت بالله على من نوى لي سوءًا, كيف أخاف وإلهي أملي؟ أم كيف أضام وعلى الله متكلي؟ اللهم احرسني من كيد الفاسق, ومن سطوة المارق, ومن لدغة الفاسق, بكهيعص كفيت, بحمعسق حميت, فسيكفيكهم الله وهو السميع العليم «ثلاثًا» ولا حول ولا قوة إلا

بالله العلي العظيم, بسم الله ما أعظم الله, كلما أوقدوا نارًا للحرب أطفأها الله, كتب الله لأغلبن أنا ورسلي إن الله قوي عزيز.

اللهم يا من الجم البحر بقدرته, وقهر العباد بحكمته, اكفني أنت الكافي, وعنت الوجوه للحي القيوم وقد خاب من حمل ظلمًا, فالله خير حافظًا وهو أرحم الراحمين.

أقبل ولا تخف إنك من الآمنين, لا تخف نجوت من القوم الظالمين, لا تخاف دركًا ولا تخشى, لا تخف إنك أنت الأعلى, لا تخاف إني معكما أسمع وأرى, لا تخف إني لا يخاف لدي المرسلون, وليبدلنهم من بعد خوفهم أمنًا, وآمنهم من خوف, اللهم آمنا من كل خوف وهم وغم وكرب كدكد كردد كردد كرده كرده ده ده ده ده الله رب العزة كتب الله اسمه على كل شيء أعزه, خضع كل شيء لعظمة سلطانه, اللهم أخضع لي جميع من يراني من الجن والإنس والطير والوحوش والهوام, اللهم اجعل لي نورًا من نورك على وجهي, ومن ضياء سلطانك أمامي, حتى إذا رأوني ولوا هاربين خاضعين لهيبة الله ولهيبة أسمائه ولهيبتي تدكدكت الجبال, بكهيعص كفيت, بحمعسق حميت، فسيكفيكهم الله وهو السميع العليم (ثلاثًا), ولا حول ولا قوة إلا بالله العلي العظيم, ربنا أرنا اللذين أضلانا من الجن والإنس نجعلهما تحت أقدامنا ليكونا من الأسفلين, ورد الله الذين كفروا بغيظهم لم ينالوا خيرًا, وكفى الله المؤمنين القتال وكان الله قويًّا عزيزًا, بها بها بها بهيا بهيا بهيات بهيات بهيات القديم الأزلي يخضع لي جميع من يراني لمقنجل يا أرض خذيهم, قل كونوا حجارة أو حديدًا, وقفوهم إنهم مسئولون, كـأنهم خشب مسندة, ولا حول ولا قوة إلا بالله العلي العظيم.

طهور، بدعق، محببه، صوره، محببه، سقفاطيس، سقاطيم، أحون، ق، آدم، حم، هاء، آمين.

﴿مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاء بَيْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعاً سُجَّداً يَبْتَغُونَ فَضْلاً مِّنَ اللَّهِ وَرِضْوَاناً سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ

فَاسْتَوَى عَلَى سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْراً عَظِيماً﴾. صدق الله العظيم, وصلى الله على سيدنا محمد النبي الكريم وعلى آله وصحبه أجمعين عدد ما ما يتعلق به علم الله القديم من الجائز والواجب والمستحيل جملة وتفصيلًا, منذ خلقت الدنيا إلى يوم القيامة في كل يوم مائة ألف مرة, وفي كل مرة قدر ذلك, وعلى آله وصحبه وسلم, يا عزيز (مائة مرة) يا عزيز فلم أزل بعزك عزيزًا يا عزيز يا عزيز (سبع مرات) أو (سبعين مرة).

إنتهى الجزر الكبير

Okuma Usulü :
En Az Günde Bir Defa veya En Fazla Günde iki Defa Sabah ve ikindi'den sonra okunup zikredilir.

TÜRKÇE OKUNUŞU

HiZBÜL KEBiR

Bismillahirrahmenirrahim
Elhamdüllilahi rabbil alemine ve sallalahü ala seyyidina Muhammedin va ala elihi ve sahbihi ve selleme ve iza garetel Kurane cealne beynellezine La yüminune bil ahireti hicaben mesturan. Vecealne ala gulubihim ekinneten en yefgahuhu vefi ezenihim vegran ve ize zekerte rabbeke fil kurani vahdehü vellev ala edberihim nüfüren. Ya Malike yevmiddini iyyakanabüdü ve iyyakenesteyinü Rabbi la tezerni ferden veente hayrül verisin elif lam min nevev felevev amme nevev sümme levev amme nevev feamü ve sammü amme nevev fevegal gavlü aleyhim bime zalemü fehüm La. Efehasibtüm enneme haleknaküm abesen veeneküm ileyne La. Ve celane min beyni eydihim sedden ve min halfihim sedden feağşeynehüm fehüm La. Ya mağşerel cinni vel insi inistedağtüm en tenfüzü min egtarissemavati vel ardi fenfüzü La
(La elei ille eleüke ya Allah. / 3 defa) inneke semiun alimün. Vebil hakkı enzelnahü vebil hakkı nezele vele havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim. Elteceme küllü merdin ve zelle küllü zi batşın şedidin muanidin ve teleşet mekenidül cini ve insi ecmaiyne biesmaike ya Rabbel alemine bissemavatil gaimeti fehünne bil gudreti vagifetün bisseb’ı elmütegıbati bil hücubi elmüteradifati bimevagıfi elemlaki fi mecari el eflaki bil kürssiyyi elbasiti bilarşi elmühiti biğayatil ğayeti bimevadııl işarati bimen dene fetedelle fekene gabe gavseyni ev edne hadeatil meredetü fekübitü haseel meridü ve zellel hasidüs esteantü billahi ala küllü men neva li süen keyfe ehafü ve ilahi emeli em keyfe edamü ve ala ilahi müttekeli. Allahümme ehrüsni min keydil fesıgı ve min sedevatil merigı ve min ledğatil ğasigi bi Kef He Ye Ayn Sad küfiytü bi Ha Mim Ayn Sin Gaf humiytü (Feseyekfikehümullahi vehüvessemiul alim / 3 defa) Vele havle vele kuvvete ille billahil aliyyil azim. Bismilahi ma eğzamellahe küllema evgadü neran lil harbi etfaehellahü. Keteballahü La eğlibine ene ve rusuliye innallahe gaviyyin aziz. Allahümme Ya men elceme bahre bi gudretihi ve gaherel ibade bihikemtihi ikfini ente kafi ve anet ilvücuhü Lil hayyil kayyumi ve gad habe men hamele zulmen fellahü hayrun hafizen vehüve Erhamür rahimin. Egbil vela tehaf inneke minel eminin. La tehaf necevte minel kavmiz zalimiyn ,La tehaf dereken vela teahşa. La tehaf inneke entel ağla. La tehaf feinneni meakümasmeu ve era. La tehaf inni La yehafü ledeyyel mürselün. Vele yübedillennehüm min bağdi havfihim emnen ve emenehüm min havfin. Allahümme emmine min külli havfin ve hemin ve ğamin ve kerbin kedin kedin kerdedin kerdedin kerdehin kerdehin dehin dehin deh deh Allahü Rabbül izzeti ketebesmahü ala külli şeyin eazzeh. Hadzea küllü şeyin Liazameti sultanih. Allahümme ehdzi li cemia men yerani minel cinni vel insi vettayri vel vuhuşi vel hevemmi. Allahümmecal li nüran min nurike ala vechi vemin ziyal sultanike emami hatte ize Raevni velev heribine hadziyne liheybetillahi veliheybeti esmaihi veliheybeti tedekdeketil cibalü bi Kef He Ye Ayn Sad küfiytü bi Ha Mim Ayn Sin Gaf humiytü
(Feseyekfikehümullahi vehüvessemiul alim / 3 defa) Vele havle vele kuvvete ille billahil aliyyil azim. Rabbena erinellezyni edzallene mine cinni vel insi nacalhüma tahte egdamina liyeküne minel esfeline ve reddallahüllezine keferu bigayzihim len yenalü hayren Ve kefellahül mümininel gıtate ve kennallahü gaviyyen azizen. Behe behe behe behye behye behye behyatin behyatin behyatin elgadimü el elzeliyyü yuhdziu li cemia men yerani lemagfercele ya erdzü hudihim gul künü hicaraten ev ahdiden vegıfühüm innehüm mesülün. Keennehüm huşubün müsennedetün vele havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim tuhurun bidagun mahbebehün surehun mahbebeh segfatisun segatimun ehunun kaf edümme hamme heün Amin.
Muhammedün Rasulullahi vellezine meahü eşiddeü alal küffari ruhameü beynehüm terahüm rukkean succeden yebteğune fadlen minallahi ridzvanen simehüm fi vücühihim min eseris sücudi zelike meselühüm fit tevrati ve meselühüm fil incili kezerın ehrace şetehü fe ezerehü festağleze festeva ala sügihi yucibuzzurra liyağize bihumül küffare ve adallahü llezine emenev ve amilüssalihati minhüm mağfineten ve ecren azime.
Sadagallahül azimü ve sallallahü ala seyyidina Muhammedin Nebbiyyil Kerimi ve ala elihi ve sahbihi ecmaiyne adede ma yeteallagu bihi itmüllahi gadimi minel caizi vel vacibi vel müstehiyli cümleten tef sıylen münzü hulugatid dünya ila yevmil gıyameti fi külli yevmin mietü elfi merretin ve fi külli merretin mislü gadri zelike ve ala elihi ve sahbihi ve selleme.
(Ya Azizü / 100 defa)
(Ya Azizü felem ezel bi izzike azizen ya azizü / 7 defa)

Okuma Usulü :

En Az Günde Bir Defa veya En Fazla Günde iki Defa Sabah ve ikindi'den sonra okunup zikredilir.

TÜRKÇE TERCÜMESi

Hızb-i Kebîr (Büyük Vird)

Seyyid İbrahim ed-Dusûkî Hazretleri'ne Aittir

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur. Salât ve selam, Efendimiz Muhammed'e, O'nun âline ve sahabelerine olsun.

"Sen Kur'an'ı okuduğun zaman, seninle ahirete inanmayanların arasına gizli bir perde çekeriz." (İsra, 45) "Ve onların kalplerine, onu anlamasınlar diye örtüler koyduk, kulaklarına da ağırlık (sağırlık) verdik. Kur'an'da sadece Rabbini zikrettiğin zaman, arkalarına dönerek kaçarlar." (İsra, 46)

Ey din gününün sahibi (Mâlik'i)! Yalnız sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz. Rabbim! Beni tek başıma bırakma, Sen vârislerin en hayırlısısın. (Enbiya, 89)

"Onlar (kötülük yapmaya) niyetlendiler, biz de niyetlerinden vazgeçirdik. Bunun üzerine kör ve sağır oldular. Yaptıkları zulüm sebebiyle söz üzerlerine hak oldu, artık onlar (konuşup itiraz edemezler)."

"Sizi boş yere yarattığımızı ve bize döndürülmeyeceğinizi mi sandınız?" (Mü'minun, 115)

"Biz onların önlerinden bir set ve arkalarından bir set çektik de onları gözden perdeledik; artık göremezler." (Yâsîn, 9)

"Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin bucaklarından geçip gitmeye gücünüz yeterse geçin! Ancak büyük bir güç ve sultan (izin) olmadan geçip gidemezsiniz." (Rahman, 33)

"Allah'ım, nimetlerinden başka nimet yoktur!" (Üç defa) Şüphesiz Sen, Semi' (hakkıyla işiten), Alîm'sin (hakkıyla bilensin).

"Biz onu (Kur'an'ı) hak olarak indirdik ve o hak olarak indi." (İsra, 105)

Güç ve kuvvet, ancak Yüce ve Azîm olan Allah'a aittir.

Her inatçı şeytan sustu, her şiddetli ve direnen zorbanın gücü alçaldı. Bütün cinlerin ve insanların tuzakları yok olup gitti, ey Âlemlerin Rabbi, Senin isimlerinle!

Kaim olan gökler hürmetine ki, onlar kudretle ayakta durmaktadırlar.
Yedi kat sema (gök) hürmetine.
Geniş Kürsî hürmetine.
Her şeyi kuşatan Arş hürmetine.
Gayelerin gayesi hürmetine.
İşaretlerin yerleri (makamları) hürmetine.
Yaklaşıp sonra sarkan, iki yay kadar veya daha yakın olan (Peygamberin makamı) hürmetine.

İnatçı şeytanlar boyun eğdi, kahroldular ve uzaklaştırıldılar. Düşmanlar, Allah'ın isimleriyle kahroldular. İnatçı şeytan hüsrana uğradı ve hased eden zayıf düştü.

Bana kötülük niyet edene karşı Allah'tan yardım diledim.

Nasıl korkarım ki, İlahım benim ümidimdir? Ya da nasıl eziyet görürüm ki, Allah'a dayanmaktayım?

Allah'ım! Beni fâsığın hilesinden, haddi aşanın şiddetinden ve kötülük edenin zehirli sokmasından koru.

Kâf Hâ Yâ Ayn Sâd ile korundum.
Hâ Mîm Ayn Sîn Kâf ile korundum.

"Allah sana onlara karşı yetecektir. O, Semi' (hakkıyla işiten) ve Alîm'dir (hakkıyla bilendir)." (Üç defa)

Bismillâh, Allah ne yücedir! Ne zaman savaş için bir ateş yaksalar, Allah onu söndürür. (Mâide, 64)

"Allah, 'Elbette ben ve elçilerim galip geleceğiz' diye yazmıştır. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, daima galip gelendir (Azîz'dir)." (Mücâdele, 21)

Allah'ım! Ey kudretiyle denizi gemleyen (durduran), hikmetiyle kulları kahreden! Sen bana kâfisin, beni koru!

"Bütün yüzler, Hayy (diri) ve Kayyûm'a (her şeyi ayakta tutana) boyun eğmiştir. Zulüm yüklenen ise hüsrana uğramıştır." (Tâ Hâ, 111)

"Korkma, gel! Şüphesiz sen emniyette olanlardansın." (Kasas, 31)
"Korkma, zalimler topluluğundan kurtuldun." (Kasas, 25)
"Yetişilmekten korkma ve endişe etme." (Tâ Hâ, 77)
"Korkma, şüphesiz sen en üstünsün." (Tâ Hâ, 68)
"Korkmayın! Şüphesiz ben sizinle beraberim, işitirim ve görürüm." (Tâ Hâ, 46)
"Korkmayın, zira Benim yanımda peygamberler korkmaz." (Naml, 10)
"Allah, onları korkularının ardından emniyete (güvene) kavuşturacaktır." (Nûr, 55)
"Ve onları korkudan emin kıldı." (Kureyş, 4)

Allah'ım! Bizi her türlü korkudan, tasadan, kederden ve sıkıntıdan emin kıl.

"Kedked kerdid kerdid kerdeh kerdeh deh deh deh deh" (Bunlar, bazı ehl-i tasavvufun gizli sırları ve harfleri olarak kabul edilen ibarelerdir, anlamları bilinmemektedir.)

İzzet sahibi Allah, ismini yazdığı her şeye izzet vermiştir. Her şey O'nun yüce saltanatına boyun eğmiştir.

Allah'ım! Gören tüm cinleri, insanları, kuşları, vahşi hayvanları ve haşerâtı bana boyun eğdir. Allah'ım! Yüzüme kendi nurundan bir nur, önüme de saltanatının ışığından bir aydınlık ver ki, beni gördükleri zaman Allah'ın heybetiyle, isimlerinin heybetiyle ve benim heybetimle dağlar parçalanmış gibi itâat ederek, kaçarak geri dönsünler.

Kâf Hâ Yâ Ayn Sâd ile korundum.
Hâ Mîm Ayn Sîn Kâf ile korundum.

"Allah sana onlara karşı yetecektir. O, Semi' (hakkıyla işiten) ve Alîm'dir (hakkıyla bilendir)." (Üç defa)

Rabbimiz! Bizi saptıran o iki cinsi (cin ve insan şeytanlarını) bize göster de, onları ayaklarımızın altına alalım ki, en aşağılık kimselerden olsunlar. (Fussilet, 29)

"Allah, inkâr edenleri öfkeleriyle geri çevirdi; hiçbir hayra ulaşamadılar. Allah, savaşta müminlere kâfi geldi. Allah çok kuvvetlidir, daima galiptir (Azîz'dir)." (Ahzâb, 25)

Bihâ bihâ bihâ behyâ behyâ behiyât behiyât behiyât (Bunlar da sırlı isimlerdir). Kadîm (ezelî) olan, ebedî olan bana boyun eğdirsin beni gören herkesi. Lemkancel (Bazı dualarda geçen bir isimdir) Ey yer, onları al! "De ki: İster taş olun, ister demir..." (Nisâ, 78) "Onları durdurun; çünkü sorguya çekileceklerdir." (Sâffât, 24) "Sanki onlar dayandırılmış kütüklerdir." (Münâfikûn, 4)

Tahûr, bed'ak, muhabbabe, sureh, muhabbabe, sakfâtîs, sakâtîm, ehûn, Kâf, Âdem, Hâ Mîm, Hâ, Âmîn. (Bunlar da yine sırlı isimler ve harflerdir.)

"Muhammed Allah'ın elçisidir. Onunla beraber olanlar, kâfirlere karşı şiddetli, kendi aralarında ise merhametlidirler. Onları rükû ederken, secde ederken görürsün. Allah'tan lütuf ve rıza isterler. Secde izinden dolayı yüzlerinde nişanları vardır. Bu, onların Tevrat'taki tasvirleridir. İncil'deki tasvirleri ise şöyledir: Onlar filizini çıkarmış, onu kuvvetlendirmiş, kalınlaşmış ve artık sapı üzerine doğrulmuş bir ekine benzerler ki, ziraatçıların hoşuna gider. (Bu misal) onlarla kâfirleri öfkelendirmek içindir. Allah, onlardan iman edip sâlih ameller işleyenlere mağfiret ve büyük bir mükâfat vaat etmiştir." (Fetih, 29)

Yüce Allah doğru söyledi. Salât ve selam, Kerîm Peygamberimiz Efendimiz Muhammed'e, O'nun âline ve sahabelerinin hepsine olsun; Allah'ın ezelî ilminin câiz, vâcip ve imkânsız olan her şeyi topluca ve detaylı olarak kuşattığı sayısınca, dünya yaratıldığından kıyamet gününe kadar her gün yüz bin defa ve her defasında bu miktar kadar. O'nun âline ve sahabelerine selam olsun.

Yâ Azîz (Ey çok güçlü, izzet sahibi olan!) (Yüz defa)

"Ey Azîz! Senin izzetinle ben sürekli aziz oldum (güçlü oldum). Yâ Azîz! Yâ Azîz!" (Yedi veya yetmiş defa)

(Büyük Vird sona erdi.)

Signing of RasitTunca

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
RasitTunca-4 Raşidi Tarikatında Kısa Tahsini Şerif Duası RasitTunca 0 5 Bugün, 05:32 AM
Son Yorum: RasitTunca
RasitTunca-4 Raşidi Tarikatında - Vahfız Duası (Koru Bizi Duası) RasitTunca 2 2,715 09-28-2025, 09:14 PM
Raşit Tunca icon-5 Raşidi Tarikatında Hizbül Fazile Duaları RasitTunca 0 219 09-25-2025, 08:36 AM
RasitTunca-3 Hizbül Müdefea Li Raşidiye RasitTunca 0 379 09-07-2025, 07:09 AM
RasitTunca-4 Hizbül Gariye Li Raşidiye RasitTunca 0 381 09-07-2025, 06:52 AM
RasitTunca-4 Hizbül Ekber Li Raşidiye RasitTunca 0 575 08-13-2025, 05:41 AM
RasitTunca-4 Hizbül Mansur Li Raşidiye RasitTunca 0 569 08-11-2025, 07:55 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi